İnegöl'de ki vadeli araç ticaretinde adı geçiyordu, 9 Yıl 4 Ay Hapis Cezası

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl
#Bursa | Haber Merkezi
09 Ağu 2024 / Cum 16:27
1 dk okuma / 10.641 Kez Okundu
| | |

Bursaspor'un eski başkanı ve Doğu Perinçek’in danışmanı Emin Adanur, nitelikli dolandırıcılık suçundan 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Adanur hakkında yurt dışı çıkış yasağı kondu.

Doğu Perinçek’in danışmanı ve Bursaspor'un eski başkanı Emin Adanur, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 9 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Bursa 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 11 Haziran 2024 tarihli kararı, Adanur ve ortağı Ahmet Demirtaş için aynı süreyle hapis cezası öngörüyor. Mahkeme, sanıklar hakkında ayrıca yurtdışına çıkış yasağı getirerek adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

nitelikli dolandırıcılık Suçlaması

2021 yılında ev sahibi olma umuduyla Emin Adanur'a yüzbinlerce lira ödeyen vatandaşlar, vaat edilen evlerini teslim alamadı. Bunun üzerine açılan davalardan biri sonuçlandı ve Adanur ile ortağı suçlu bulundu. Karar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Perinçek'in Savunması ve İlerleyen Süreç

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, danışmanı Emin Adanur’un dolandırıcı olmadığını savunarak onu korumuştu. Ancak, Adanur’un adı sadece dolandırıcılık değil, farklı suçlarla da anılıyor. Nisan ayında, borçları nedeniyle evine gelen avukat ve icra memurlarını dövdürdüğü iddiasıyla yargılanmıştı. Bu davada da 29 Mayıs’ta adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Adanur'un, konut satma vaadiyle 28 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla Bursa 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden bir başka davası daha bulunuyor.

Adanur’un İnegöl’de bir dönem gerçekleşen vadeli araç ticaretinde İnegöl’den birçok kişiden araç almış daha sonra araç aldığı bu şahıslara daire sattığı öne sürülmüştü.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.