Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde görev yapan akademisyenlerin hazırladığı Erasmus+ Projesi, Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları faaliyeti çerçevesinde 400 bin euro hibe almayı başardı.
BUÜlü öğretim üyeleri, projelendirdikleri ulusal ve uluslararası çalışmalarıyla fark oluşturmaya devam ediyor. İİBFde görev yapan akademisyenlerin hazırladığı Enabling VET toPromoteESGAwareness& ESG Risk Literacy in SMEs (PEARL)adlı proje, 2023 yılı Erasmus+ teklif çağrısı Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-VET) faaliyeti 2. başvuru döneminde destek aldı. Başvuru yapan 130 proje içinden kabul edilen 6 çalışma arasında yer alan proje için 400 bin Euro hibe ayrıldı.
Koordinatörlüğünü İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoyun üstlendiği çalışmada; AtlanticTechnologicalUniversity (İrlanda),SteinbeisBeratungszentrenGmbH (Almanya), PnocnaIzbaGospodarcza w Szczecinie (Polonya), Momentum Marketing Services Ltd. (İrlanda), EuropeanElearningInstitute(Danimarka) ve tvwGmbH (Almanya) proje ortağı olarak yer alacak. Projede BUÜdenProf. Dr. Nuran Bayram Arlı, Prof. Dr. Gökhan Ekrem Üstün, Prof. Dr. Çağatan Taşkın, Doç. Dr. Elif Yücel, Doç. Dr. Yasemin Ertan, Dr. Öğr. Üyesi Olcay Bektaş ve Dr. Öğr. Üyesi Mine Aydemir Devin de görev alacağı açıklandı.
Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy; KOBİlerin artan ÇSY (çevresel-sosyal-yönetişim) riskine karşı savunmasızlığına bir çözüm olarak oluşturulan PEARL projesinde; KOBİlerin ÇSY risklerini değerlendirme ve yönetme kapasitelerini artırmak amacıyla ÇSY Mefhumi çerçevesi, Mesleki Eğitim Müfredatı ve ayrıntılı Modüler ÇSY Eğitim Materyalleri hazırlanacaktır. Proje çıktıları Dijital ÇSY Risk Değerlendirme Uygulaması ve ÇSY Araç Kutusu ile desteklenecek veKOBİler için uygulanabilir araçlar sunulacaktır. Ayrıca projede kurulacak olan Knowledge Hub (Bilgi Merkezi) ile KOBİler arası bilgi alışverişi ve kapasite artırıcı öğrenme faaliyetleri teşvik edilecektir. Proje çalışmamız toplam 3 yıl sürecektir şeklinde konuştu.