Bursalı SGK Uzmanı'ndan Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Tahmini

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursalı SGK Uzmanı
#Bursa | Haber Merkezi
06 Eyl 2024 / Cum 12:29
1 dk okuma / 2.968 Kez Okundu
| | |

Bursalı SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 2025 yılı asgari ücret ve emekli maaşları için önemli tahminlerde bulundu. Asgari ücretin 20 bin TL’ye çıkabileceğini ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını açıkladı.

Bursalı SGK uzmanı Özgür Erdursun, Orta Vadeli Program toplantısının ardından 2025 yılı için asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili tahminlerini açıkladı. Sosyal medya hesabından takipçileriyle bilgi paylaşan Erdursun, enflasyon oranlarına ve Merkez Bankası'nın tahminlerine dayanarak önemli öngörülerde bulundu.

Erdursun, 2025 yılı itibarıyla asgari ücretin 20 bin TL’ye çıkabileceğini öngördü. Tahminine göre, 2024 yılı enflasyon beklentisinin %41.5 olması durumunda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %15, memur ve memur emeklilerine ise enflasyon farkı uygulanacak. 2025 yılının enflasyon hedeflerine göre, asgari ücretin 20.000 TL olması bekleniyor.

Ayrıca, Erdursun emekliler için de tahminlerde bulundu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 2025 yılı zammının %13,5, memur ve memur emeklileri için ise %10 olacağını belirtti. Bu oranların, Orta Vadeli Program’ın yıl sonu enflasyon hedeflerine bağlı olarak şekilleneceği ifade edildi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.