Bursa'daki 133 Yıllık Meslek Lisesinde Doğal Sabun Üretim Rüzgarı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa
#Bursa | Haber Merkezi
26 Eki 2024 / Cmt 15:24
1 dk okuma / 1 Kez Okundu
| | |

Bursa'daki 133 yıllık tarım lisesi olan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, laboratuvar çalışmalarıyla doğal zeytinyağlı sabun üretiyor. Satıştan elde ettikleri gelirle harçlıklarını çıkarıyor ve döner sermayeye katkıda bulunuyorlar.

BURSA’NIN TARİHİ TARIM LİSESİ DOĞAL ÜRÜNLERLE ÖNE ÇIKIYOR
Bursa'da Sultan 2. Abdülhamid tarafından 1891 yılında kurulan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, zeytinyağlı sabun üretimiyle dikkat çekiyor. Okulun laboratuvar hizmetleri alanında eğitim gören yaklaşık 120 öğrenci, sıkım zeytinyağından elde edilen pirina adı verilen posa ile tamamen doğal sabun üretiyor.

UYGULAMALI TARIM VE DOĞAL ÜRÜN ÜRETİMİ
laboratuvar hizmetleri Alan Şefi Fatmagül Kapaklı, öğrencilerle birlikte doğal ürün üretimi konusunda AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları yürüttüklerini belirtiyor. Öğrenciler, doğal zeytinyağlı sabunun yanı sıra papatya gibi aromatik bitkilerle oda spreyi ve araba kokusu gibi çeşitli ürünleri de imal ediyor.

SATIŞ VE GELİR PAYLAŞIMI
Ürünler, okulun büfesinde halka sunulurken, satışlardan elde edilen gelir öğrencilerin harçlıklarına ekleniyor ve döner sermayeye katkı sağlanıyor. Öğrenciler, sahada eğitim görmenin avantajını yaşarken kazandıkları deneyimle de iş hayatına hazırlanıyor.

ÖĞRENCİLERİN HEDEFLERİ BÜYÜK
12. sınıf öğrencisi Keremcan Akan, okulda edindikleri bilgileri pratiğe dökme şansı bulduklarını ifade ediyor. Sabun, mum gibi doğal ürünleri ürettiklerini belirten Akan, biyokimya ve moleküler biyoloji gibi alanlarda eğitimine devam etmek istediğini söylüyor.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.