Bursa'da tepki çeken TOGG satışına açıklama geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa'da tepki çeken TOGG satışına açıklama geldi
#Bursa | Haber Merkezi
30 Ara 2023 / Cmt 17:04
3 dk okuma / 5.547 Kez Okundu
| | |

Bursa'da İTSO tarafından satışa çıkarılan ve satış ilanı ikinci el araç yönetmeliğinde belirtilen şartların hiçbirini taşımayan Togg ilanıyla ilgili gelen tepkiler sonrası açıklama geldi.

Bursa İznik Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ağustos ayında hizmet aracı olarak satın aldığı Türkiye'nin yerli ve mili elektrikli otomobili Togg'u 1 milyon 775 bin bedelle satışa çıkardı. Söz konusu satış ilanı ikinci el araç yönetmeliğinde belirtilen şartların hiçbirini taşımazken İTSO gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Söz konusu iddiaların karalama amaçlı olduğunu belirten İTSO yapılan haberleri şiddetle kınadıklarını açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin de sermayedarı olduğu Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili olan TOGG için Ticaret ve Sanayi Odaları da otomobili satın alabilmek için resmen birbirleri ile yarışmıştı. Ancak Bursa İznik Ticaret ve Sanayi Odası ağustos ayında aldığı TOGG'u satışa çıkardı.

TOGG İHALE İLE SATIŞA KONULDU

İznik Ticaret ve Saniye Odası'nın Ağustos ayında hizmet aracı olarak satın aldığı, 16 H 8060 plakalı TOGG otomobili satışa çıkartıldı.

Ticaret Odası internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Değerli Üyelerimiz; 2023 model TOGG / T10X V2 RWD marka hizmet aracımız satışa çıkarılmıştır. Fiyat tekliflerinizi kapalı zarf halinde en geç 10.01.2024 Çarşamba günü saat 17:00’a kadar odamız Genel Sekreterliğine teslim etmeniz önemle rica olunur. Değerlendirmeler 11.01.2024 tarihinde saat 14:00’da odamız hizmet binasında yapılacaktır. Rayiç fiyat 1 milyon 775 bin TL olarak belirlenmiş olup, bu rakamın altında verilen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır."

"HAYIRLI OLSUN" DEMİŞTİ

Hizmet aracı olarak satın alınan TOGG'un fotoğrafını sosyal medyadan paylaşan İznik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dede, "Odamız adına ilçemize hayırlı olsun…" notunu düşmüştü.

Öte yandan İTSO Başkanı Mahmut Dede, 19 Nisan 2022'de yaptığı test sürüşünde TOGG'a övgüler düzdüğü görüldü. 

İTSO yapılan haberler ve gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada aracı alırken olduğu gibi satarken de herhangi bir ekonomik zarar oluşmadığı, artan maliyetler sebebi ile uzun vadede odaya zarar gelmemesi için üzülerek satışa çıkarıldığı vurgulandı.

İŞTE YAPILAN AÇIKLAMA:

KAMUOYUNUN DİKKATİNE ;

Çok severek aldığımız ve kullanmaktan gurur duyduğumuz milli değerimiz olan TOGG aracımızı, artan maliyetlerimiz sebebi ile uzun vadede odamıza zarar gelmemesi için üzülerek satışa çıkarmak durumunda kaldık.

TOGG aracımız ekonomik bir değerdir. Bu aracımızı alırken olduğu gibi, satarken de herhangi bir ekonomik zarar oluşmamıştır.

Bu sözde basın mensupları, bugüne kadar odamızın yaptığı onlarca faaliyeti hiçbir zaman, haber yapmamış ve görmezden gelmiştir.

İlçemiz için çok önemli olan, TOBB desteği ile ilçemize kazandırdığımız, Anaokulumuzu ve yine odamıza kazandırdığımız göl sahilindeki arsamızı haber dahi yapmamışlardır.

Bunu bir siyaset malzemesi yapmak isteyen, bazı sözde basın mensuplarının odamızı karalamak için yaptığı haberleri, İznik Ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu olarak şiddetle kınıyoruz.

Ticaret ve sanayi odamız, siyaset üstü bir kurumdur. Odamız üzerinden siyasi ve ekonomik rant elde etmek isteyenlere asla taviz vermeyeceğiz.

Yönetim Kurulumuz, odamızın menfaatleri doğrultusunda alması gereken aksiyonları, her zaman alacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İZNİK TİCARET VE SANAYİ ODASI

YÖNETİM KURULU

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.