Bursa’da depremzedelerden su ücreti alınmayacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa’da depremzedelerden su ücreti alınmayacak
#Bursa | Haber Merkezi
25 Haz 2024 / Sal 18:49
1 dk okuma / 124 Kez Okundu
| | |

Bursa Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerden su abone ve su faturası tahsil edilmeyeceğini açıkladı. BURULAŞ'a 560 milyon TL borçlanma yetkisi verildi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 3. Meclis toplantısının 2. birleşiminde önemli kararlar aldı. Belediye Binası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, depremzedelerden BUSKİ tarafından su aboneliği ve su faturalarının tahsil edilmemesi kararlaştırıldı. Bu karar, mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Depremzedelere Su Faturası Muafiyeti

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda, Bursa'ya ikamet amaçlı gelen depremzede ailelerden BUSKİ tarafından su abone bedeli ve su faturaları tahsil edilmeyecek. Bu karar, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun raporu doğrultusunda oy birliğiyle onaylandı. Böylece, depremzede vatandaşlar su aboneliği ve su faturaları konusunda bir yükümlülükle karşılaşmayacak.

BURULAŞ’a Borçlanma Yetkisi Verildi

Toplantıda ayrıca, BURULAŞ’ın (Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.) 2024 yılı çalışmalarının finansmanı için 560 milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi kararı da mecliste onaylandı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nun bu konudaki raporu meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.