Bozbey; Borçlar tahsil edilirse maaş ödeyemeyiz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bozbey; Borçlar tahsil edilirse maaş ödeyemeyiz
#Bursa | Haber Merkezi
30 Tem, 2024 / Sal 09:44
1 dk okuma / 6.059 Kez Okundu
| | |

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tv100 kanalında Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına katılarak belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bozbey, borçların tahsil edilmesi durumunda belediyelerin mali açıdan büyük zorluklar yaşayacağını belirtti.

 

Programda Gürkan Hacır'ın "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak ne kadar borcunuz var?" sorusuna yanıt veren Mustafa Bozbey, "31 Mart itibarıyla SGK’ya olan borcumuz, belediye ve iştirakler dahil olmak üzere 2 milyar 368 milyon TL. Vergi borcumuz ise 2 milyar 165 milyon TL. Toplamda vergi ve sigorta borcumuz 4 milyar 533 milyon TL. Bu borçlar sadece SGK ve vergi borçlarıdır. 31 Mart itibarıyla toplam borcumuz 30 milyar TL civarındadır," şeklinde konuştu.

"Borçları Azaltacağız ve Hizmetlerimizi Sürdüreceğiz"

Borçların ödenmesiyle ilgili planlarından bahseden Bozbey, "Biz hem borcu azaltacağız hem de Bursalıların gülümsemesi için gereken hizmetleri vereceğiz. Mali disiplin politikası uygulayarak borçlarımızı yöneteceğiz ve işlerin niteliğini artırıp maliyetleri düşüreceğiz," dedi.

"Belediyeler Çöp Bile Toplayamayacak Duruma Gelebilir"

Gürkan Hacır'ın "Bütün borçlar tahsil edilirse maaş ödeyemeyeceğinizi söylüyorsunuz ve bir yapılandırma teklif ediyorsunuz," sözleri üzerine Bozbey, "17 Temmuz’da Tekirdağ’da bir toplantı yaptık. Orada AK Partili belediyeler de vardı. Marmara Belediyeler Birliği Başkanı olarak 207 belediyeyi temsil ediyorum. Ekonominin kötü gittiği ve İller Bankası payının düştüğü bir ortamda belediyelerimiz SGK ve vergi borçlarından dolayı çok zorlanacak. Bu yüzden bir metin hazırlayıp bakanlığa ilettik. Borçların tahsil edilmesi durumunda belediyeler çöp toplamayı, yeşil alanları sulamayı bırakın, personel maaşlarını dahi ödeyemez hale gelecek," ifadelerini kullandı.

Kaynak: tv100

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.