Başkan Bozbey'den açıklama 'Kınıyorum'

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Bozbey
#Bursa | Haber Merkezi
18 Eki 2024 / Cum 18:12
1 dk okuma / 84 Kez Okundu
| | |

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Eylül ayında gerçekleşen 1 milyar 14 milyon liralık genel bütçe vergi gelirleri payından yüzde 51 oranında kesinti yapılmasını sert bir şekilde eleştirdi. Bozbey, bu kesintinin halk otobüsçülerini, esnafı ve Bursalıları olumsuz etkilediğini vurgulayarak, kesintiyi başlatan Yıldırım Vergi Dairesi Müdürü’nü kınadığını belirtti.

Başkan Bozbey, "Bu kesinti halk otobüsçülerimizi, esnafımızı, Bursalıları, hizmet sunacağımız alanları, çocukları, gençleri, kadınları etkiledi. Yıldırım Vergi Dairesi Müdürü’nün başlattığı bu uygulamayı Bursa adına kınıyorum" dedi. Bozbey, bu kadar büyük bir kesintiye Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez şahit olunduğunu ifade etti.

Ekim ayı oturumunda ayrıca "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında etkinlikler düzenlendi. Başkan Bozbey, 1-31 Ekim tarihleri arasında kentin çeşitli bölgelerinde meme kanseri tarama çalışmalarının yapılacağını duyurdu.

Cumhuriyet Bayramı için de coşkulu kutlamalar planlandığını belirten Bozbey, 101. yıl dönümü kutlamalarını ‘Cumhuriyet Haftası’ olarak 25 Ekim’den itibaren başlatacaklarını açıkladı. Bayram kutlamaları, Karacabey, İnegöl, Yıldırım, Gemlik ve Nilüfer ilçelerinde gerçekleştirilecek. 29 Ekim'de ise Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi iş birliğiyle büyük bir coşku ile Cumhuriyet Bayramı kutlanacak.

Bozbey ayrıca, çocuklarda görme rahatsızlıklarını erken teşhis etmek amacıyla Göz Vakfı ile iş birliği içinde çalışmalar başlatacaklarını söyledi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.