AK Parti'de etek tartışması; Eski başkandan il başkanına sert sözler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AK Parti
#Bursa | Haber Merkezi
14 Ağu 2024 / Çar 17:27
1 dk okuma / 1.476 Kez Okundu
| | |

Kestel Belediyesi'nin eski başkanı Önder Tanır, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'ın iddialarına yanıt verdi.

Kestel Belediyesi'nin önceki dönem başkanı Önder Tanır, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'ın Kestel'deki imar ruhsatlarıyla ilgili iddialarına sert bir yanıt verdi. Gürkan, Tanır'ın eşinin ofisinin Kestel'deki imar ruhsatlarının yüzde 85'ini aldığı yönündeki iddialarda bulunmuştu.

Tanır, Gürkan'ın bu iddialarını yalan olarak nitelendirerek, "İspatlasın heykelde etek giyer gezerim. İspatlayamazsa o yapabilir mi? Hodri meydan. Yaraları çok büyükmüş, anlaşılan!" şeklinde konuştu. Tanır, Gürkan'ın iddialarının asılsız olduğunu ve iftira niteliğinde olduğunu belirtti.

Tanır, 2019 ve 2020 yıllarında verilen toplam 314 imar ruhsatının eşinin ofisi tarafından imzalanmadığını, 2021 yılında 229 ruhsattan sadece 5'inin, 2022 yılında 196 ruhsattan 4'ünün ve 2023 yılında 125 ruhsattan sadece 2'sinin imzalı olduğunu açıkladı. Toplamda son 5 yılda Kestel'de sadece 11 adet ruhsat aldıklarını belirten Tanır, "Şahsen siyaset öncesi benim yılda 20-25 ruhsat alan bir ofisi eşime devrettikten sonraki hali bu," dedi.

Bu açıklamalarla birlikte Tanır, Gürkan'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve eleştirilerin kişisel bir hesaplaşma sonucu yapıldığını öne sürdü.

Kaynak: O Gazete

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.