56. Keles Kocayayla Kültür Şöleni: Geleneklerimiz Kocayayla’da Canlanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
56. Keles Kocayayla Kültür Şöleni: Geleneklerimiz Kocayayla’da Canlanıyor
#Bursa | Haber Merkezi
23 Tem, 2024 / Sal 11:41
2 dk okuma / 18.061 Kez Okundu
| | |

27-28 Temmuz'da düzenlenecek 56. Keles Kocayayla Kültür Şöleni, Bursa Keles Belediyesi ev sahipliğinde, geleneksel Türk kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Kocayayla’da gerçekleştirilecek. Yerel sanatçılar ve halk oyunları ekipleri unutulmaz anlar yaşatacak.

 

Türk gelenek ve göreneklerimizi günümüze taşımak, kültürümüzün değerlerini gelecek nesillere tanıtmak ve gönül birlikteliğimizi güçlendirmek amacıyla bu yıl 56.sını düzenleyeceğimiz Keles Kocayayla Kültür Şöleni, 27-28 Temmuz tarihleri arasında Kocayayla’da gerçekleştirilecek. Bursa Keles Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan bu büyük etkinlik, Kocayayla’da yapılacak törenle başlayacak.

İki gün sürecek şenlik, Keles Belediye Başkanı Ali Doğru’nun açılış konuşmaları ile başlayacak. Ardından yöre ekipleri, Türklerin temsili gelin alma alayı ve kına eğlencesini günümüze taşıyacak. Geleneksel müziklerimizin, adetlerimizin ve oyunlarımızın sergileneceği bu iki günde, birbirinden kıymetli yerel sanatçılarımız sahne alacak. Menteşeli Cengiz, Fatma Meşe Öz, Mehtap Takmaklı, Ahmet Bahyan, Ersan Özdemir, Necati Ekşi, Cem Taşkıner, İbrahim Sıkı, Zafer Sevimli ve Sevinç Şahin’in yer alacağı şölende, yerel sanatçılarımız tüm halkımıza yöresel müzik ziyafeti yaşatacaklar.

Ayrıca Keles’te kurulan ve kültürel değerlerimizin yaşatılmasına yönelik çaba gösteren 36 köy derneği ve Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DAĞDER) alanda geçmişten günümüze gelen geleneklerimizden örnekler sunacaklar. Keles Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Oyunları Ekibi, Keles İlçe Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, Gelemiç Halk Oyunları Ekibi, Düvenli Halk Oyunları Ekibi, Kocakovacık Folklor Ekibi, Sorgun Halk Oyunları Ekibi, Yazıbaşı Halk Oyunları Ekibi, Uludağlı Efeler Derneği Halk Oyunları Ekibi ve Alp Kahramanlık Şiir Dinletisi, bu programda kültürümüzün geleneksel halk oyunları gösterilerini sergileyecekler.

Geçmişine sahip çıkmayan bir milletin geleceğinin de mümkün olmayacağını belirten başkan Doğru, kültürel mirasa sahip çıkarak değerlerimizi korumanın, güçlendirmenin ve gelecek kuşaklara aktarmanın önemini vurguladı ve bunun için gerekli hassasiyeti göstereceklerinin altını çizdi.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.