Yapay zeka uygulamasına 'seçim' kısıtlaması getirildi!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yapay zeka uygulamasına 'seçim' kısıtlaması getirildi!
#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
13 Mar 2024 / Çar 19:34
/ 155 Kez Okundu
| |

Google, bu yıl yapılacak olan seçimlerle ilgili sorulara cevap veren yapay zeka (AI) sohbet robotu Gemini'nin Hindistan, ABD ve İngiltere gibi ülkelerde kullanımına kısıtlama getirme kararı aldı. Hindistan ekibinden yapılan açıklamaya göre, seçimlerle ilgili soruları yanıtlama konusunda yeni düzenlemeler getirilecek.

Google, "Gemini" adlı yapay zeka (AI) sohbet robotunun Hindistan, ABD ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerde, bu yıl seçim yapılacak seçimlerle ilgili sorulara cevap vermesine kısıtlama getirme kararı aldı.

Google'ın Hindistan ekibinden yapılan açıklamada, sohbet robotunun kullanımına ilişkin yeni düzenlemeler getirileceği bildirildi.

SEÇİMLERLE İLGİLİ SORULARA CEVAP VERMESİ KISITLANDI

Açıklamada, dünya genelinde 2024'te birçok seçim düzenleneceği ve dezenformasyonla mücadele amacıyla Gemini'nin seçimlerle ilgili sorulara cevap vermesinin kısıtlandığı belirtildi. Gemini, bu tür sorulara "Şu an bu soruya nasıl cevap vermem gerektiğini düşünüyorum. Bu süre içerisinde Google arama motorunu kullanmayı deneyebilirsiniz." cevabını verecek.

Google, daha önce Gemini'nin beyaz tenli insanları siyahi tasvir etmesiyle eleştirilmiş ve tarihi figürlerin yanlış tasvirleri nedeniyle özür dilemişti. 23 Şubat'ta ise Gemini'de bulunan insan resimleri oluşturma özelliği, tarihi karakterlerin yanlış tasvirlerinin ardından askıya alınmıştı.

Hindistan, 4 Mart'ta yapay zeka platformlarının ve uygulamalarının kamuya açıklanmasından önce hükümetten onay alınmasını talep etmişti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.