Türkiye'nin En Hızlı Sabit İnternet Sağlayıcıları Açıklandı: Zirvede Hangi Şirket Var?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türkiye
#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
21 Eki 2024 / Pzt 15:36
1 dk okuma / 445 Kez Okundu
| | |

Steam, Türkiye'deki en hızlı sabit internet sağlayıcılarını açıkladı. TurkNet 71.3 Mbps ile zirvede yer alırken, Turkcell ve Türk Telekom gibi devler hız sıralamasında geride kaldı.

Türkiye'de çevrim içi şikayet platformlarına bakıldığında, en çok dile getirilen sorunların başında internet hizmetleri geliyor. Bu durum, Türkiye'nin internet altyapısının dünya standartlarının gerisinde olduğunu gözler önüne seriyor. Buna rağmen internet sağlayıcıları, altyapı yatırımlarını sürdürdüklerini sıkça dile getiriyor. Peki, bu yatırımlar hızlara ne kadar yansıyor?

Steam tarafından paylaşılan verilere göre, Türkiye'deki ortalama indirme hızı 40.7 Mbps olarak kaydedildi. Son 7 gün içinde ise Türkiye'de 21.8 PB (petabayt) veri indirildiği belirtildi. Şirketlerin sunduğu hızlar ise merak konusu.

Steam verilerine göre, Türkiye'deki en hızlı sabit internet sağlayıcısı TurkNet oldu. Şirket, ortalama 71.3 Mbps indirme hızıyla zirvede yer aldı. İkinci sırada ise Turkcell Superonline, 64.4 Mbps ile yer alıyor.

Üçüncü sırayı Türksat 45.1 Mbps hızla alırken, dördüncü sırada bir DNS hizmeti olan Cloudflare Warp bulunuyor. Kullanıcıların VPN hizmetlerini tercih etmeye başlamasıyla, özellikle Discord ve oyun platformları üzerinden yapılan veri trafiğinde artış görüldü.

Beşinci sırada 37.6 Mbps hızla Millenicom, altıncı sırada ise 32.9 Mbps ile Türk Telekom yer alıyor. Turkcell, mobil veri hızında beğeni toplasa da sabit internet tarafında 19.8 Mbps ile son sırada yer aldı.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.