Tüm dünyaya ücretsiz internet verilecek!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tüm dünyaya ücretsiz internet verilecek!
#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
30 Ağu 2024 / Cum 19:05
1 dk okuma / 790 Kez Okundu
| | |

SpaceX CEO'su Elon Musk, Starlink uydudan internet hizmeti kapsamında tüm dünyaya ücretsiz acil durum hizmeti sunacaklarını duyurdu. Zor durumda kalan kullanıcıların hayatını kurtarma potansiyeli olduğu belirtilen bu hizmeti kullanmak için tek bir şart var!

SpaceX'in uydu internet hizmeti Starlink, dünya genelinde 102'den fazla ülkeye internet sağlıyor. Ancak bu hizmetin sağladığı imkanlar bununla sınırlı kalmayacak. SpaceX kurucusu ve CEO'su Elon Musk, Starlink'in acil durumlar için önemli bir adım attığını açıkladı.

STARLINK UYDULARI, ÜCRETSİZ ACİL DURUM HİZMETİ SUNACAK

Musk'ın verdiği bilgiye göre, Starlink interneti sayesinde, acil bir durumla karşılaşan insanlar telefonlarını kullanarak ücretsiz olarak acil servislerle iletişime geçebilecek. Ancak bu özelliği kullanabilmek için, hükümet onayı gerekiyor.

Business Insider'de yer alan habere göre; Starlink, bu hayati hizmeti sağlamak amacıyla ABD'nin önde gelen telekom operatörlerinden T-Mobile ile iş birliği yapıyor. Musk, "Hattının ödemesini unutan ya da ödeme yapma imkanı olmayan birinin hayatını kaybetmesi gibi bir durum olmayacak." diyerek bu adımın birçok insanın hayatını kurtarabileceğini belirtti.

STARLINK, TÜRKİYE MACERASINI ERTELEMİŞTİ

Starlink yüksek hızlı ve düşük gecikmeli internet hizmetini Avrupa ve ABD dahil birçok ülkede sağlasa da Türkiye macerası bir türlü başlayamamıştı. Bunun için SpaceX ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) arasında bir görüşme bile gerçekleşmişti.

Starlink'in hangi ülkelerde kullanılabilir olduğunu belirten internet sitesinde, Türkiye'de faaliyete başlama tarihi olarak "2025" yer alıyordu ancak şirket bu ibareyi "Düzenleyici onayı bekleniyor" olarak değiştirdi. Bu da "Starlink Türkiye pazarına girişini erteledi" diye yorumlandı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.