Netflix'e yeniden zam mı geliyor?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Netflix
#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
20 Eki 2024 / Paz 18:40
1 dk okuma / 153 Kez Okundu
| | |

Netflix, bazı ülkelerde abone ücretlerini artırdığını duyurdu. Artan masrafları gerekçe gösteren şirket, yıl bitmeden Türkiye'de de yeni bir zam bekleniyor. Son finansal sonuçlara göre, Temmuz-Eylül döneminde 5.1 milyon yeni abone kazanmasına rağmen, bu rakam son bir yılın en düşük artışı olarak dikkat çekiyor.

Dünyanın en popüler dizi ve film platformu Netflix, bazı ülkelerde abone ücretlerinde artışa gittiğini resmen duyurdu. Artan masrafları gerekçe gösteren şirket, Japonya, Avrupa'nın bazı bölgeleri, Orta Doğu ve Afrika'da fiyat artışları gerçekleştirdi. İtalya ve İspanya'da da zamlı fiyatlar uygulanmaya başladı. Netflix'in yıl sonuna kadar Türkiye'de de yeni bir zam yapması bekleniyor.

Netflix, Temmuz ile Eylül ayları arasında 5.1 milyon yeni abone kazandı. Ancak bu, son bir yılın en düşük abone artışı olarak dikkat çekiyor. 2022’de yaşanan büyüme yavaşlaması sonrası, şirket şifre paylaşımını önlemek için yeni önlemler almış ve reklam destekli bir abonelik seçeneği sunmuştu. Geçtiğimiz yıl boyunca 45 milyon yeni abone kazanarak toplamda 282 milyon aboneye ulaşan şirket, reklam modelinin büyük bir yatırım fırsatı yaratacağını düşünüyor. Ancak gelirlerin yeterli seviyede olmadığı belirtilerek zamlı tarifelerin birçok ülkede uygulanmaya başlandığı ifade ediliyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.