Kredi kartı limiti nasıl düşürülür? Kart limiti düşürme

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kredi kartı limiti nasıl düşürülür? Kart limiti düşürme
#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
14 Eki 2024 / Pzt 11:07
1 dk okuma / 559 Kez Okundu
| | |

Kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kart sahiplerinden Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yıllık 750 TL katkı payı alınacağı duyuruldu. Vatandaşlar limitlerini düşürmek için bankalara başvuruda bulunuyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis'e sunulan yeni yasa teklifine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Güler, kredi kartı limitleri 100 bin TL ve üzeri olan kart sahiplerinden Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na (SSDF) yıllık 750 TL katkı payı alınacağını duyurdu. Aynı düzenleme kapsamında, sıfır araç tescilinde de 3 bin lira katkı payı öngörülüyor.

Bu açıklamanın ardından, kredi kartı limiti 100 bin TL’yi aşan vatandaşlar, limitlerini düşürmek için bankalara başvuruda bulunmaya başladı. Özellikle çağrı merkezleri ve mobil bankacılık uygulamaları üzerinden yapılan başvuruların yoğunlaştığı belirtiliyor.

kredi kartı limitini Nasıl Düşürebilirsiniz?

kredi kartı limitini düşürmek isteyen vatandaşlar, bankalarının müşteri hizmetlerini arayarak, mobil veya internet bankacılığı üzerinden başvuru yaparak ya da doğrudan banka şubelerine giderek işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bazı bankalar limit düşürme işlemi için yazılı dilekçe talep ederken, bu süreç birkaç iş günü sürebiliyor.

Yasa teklifi, SSDF’ye kaynak yaratma amacıyla hazırlandı ve kart sahiplerine uygulanacak yıllık 750 TL’lik katkı payı, birçok vatandaşı harekete geçirdi. 100 bin TL üzerinde limiti olan milyonlarca kart sahibinin etkileneceği bu düzenleme, gündemin sıcak başlıkları arasında yer alıyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.