İnstagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu'ndan açıklama geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnstagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu
#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
03 Ağu 2024 / Cmt 10:00
2 dk okuma / 4.677 Kez Okundu
| | |

Instagram'a Türkiye'den erişim yaklaşık 24 saattir kapalı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, platformun tekrar açılması için gerekli şartları açıkladı. BTK tarafından alınan kapatma kararının ardından kullanıcılar Instagram'ın ne zaman açılacağını merak ediyor. Detaylar haberimizde.

Sosyal medya platformu Instagram, Türkiye'de yaklaşık 24 saattir erişilemez durumda. Türkiye'de 50 milyondan fazla kullanıcısı bulunan platformun ne zaman açılacağı merakla bekleniyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) kapatma kararı sonrası, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'ın yeniden erişime açılması için gerekli şartları açıkladı.

ALTUN'DAN SERT TEPKİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Instagram'ın Hamas lideri İsmail Heniye'nin şehadetine yönelik taziye mesajlarını engellemesine tepki gösterdi. Altun, bu durumu sansür olarak nitelendirerek, "Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir. Küresel sömürü düzenine ve adaletsizliğe hizmet ettiğini defalarca göstermiş olan bu platformlara karşı ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz," dedi.

BTK'DAN RESMİ AÇIKLAMA

BTK, Instagram'a erişim engeli getirilmesini resmi olarak duyurdu. BTK'nin "site bilgileri sorgu sayfasında", Instagram'a erişim engeli kararı alındığı belirtildi.

BAKAN URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'ın yeniden açılmasıyla ilgili olarak, "Bizim bunlardan uygulanmasını istediğimiz belli kural ve mevzuatlar var. Eksiklikleri giderdikleri an, diyelim ki 1 saat sonra, erişim engelini kaldırmış olacağız," dedi. Bakan, Instagram'ın Türkiye'deki kanunlara ve toplumsal hassasiyetlere uyması gerektiğini vurguladı.

INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Uraloğlu, "Bu konuda vatandaşımızın hissiyatını da doğru yönetmeye çalışıyoruz. Eksikler belli, o eksikleri giderdikleri an engeli kaldıracağız. Türkiye'nin bağımsız bir ülke olduğunu ve herkesin bu kanun ve kurallara uymasını istiyoruz," diyerek Instagram'ın erişim engelinin ne zaman kalkacağı konusunda bilgi verdi.

Bu gelişmelerle birlikte, kullanıcılar Instagram'ın ne zaman açılacağı konusunda gözlerini yetkililere çevirmiş durumda. Bakanlığın açıklamaları doğrultusunda, Instagram'ın eksiklikleri gidermesi halinde erişim yasağının hızla kaldırılabileceği belirtiliyor.

Kaynak: MyNet

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.