Instagram Erişimi İçin Kritik Görüşme!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Instagram Erişimi İçin Kritik Görüşme!
#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
05 Ağu 2024 / Pzt 12:01
1 dk okuma / 12.160 Kez Okundu
| | |

Türkiye'de 3 gündür erişime kapalı olan Instagram'ın yeniden aktif hale gelmesi için bugün kritik bir görüşme gerçekleştirilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle bir araya gelerek platformdaki katalog suçlarla mücadele konusunda yapılacakları görüşecek.

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan karar sonrası erişime kapatılan Instagram'ın geleceği, bugün saat 13.00’da yapılacak görüşmenin sonuçlarına göre şekillenecek. Bakan Uraloğlu, daha önce yaptığı açıklamada, Instagram'ın Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymaması nedeniyle erişim engeli getirildiğini ve platformun bu konuda gerekli adımları atması halinde engelin kaldırılacağını belirtmişti.

KATALOG SUÇLAR NEDENİYLE ERİŞİM ENGELİ

BTK'nın Instagram'a erişim engeli getirmesinin temel nedeni, platformda yaygınlaşan katalog suçlar olarak gösteriliyor. İntihar teşviki, çocuk istismarı, uyuşturucu kullanımı, müstehcenlik gibi suçların önlenmesi için Instagram'ın daha etkin önlemler alması bekleniyor.

BUGÜNKÜ GÖRÜŞMEDE NELER BEKLENİYOR?

Bugün yapılacak görüşmede, Instagram yetkilileri, Türkiye'deki yasal düzenlemelere uyum sağlamak için ne gibi adımlar atacağını açıklayacak. Eğer Instagram, BTK'nın taleplerini karşılayacak somut adımlar atarsa, erişim engeli kaldırılabilir ve platform yeniden kullanıma açılabilir. Aksi takdirde, erişim engeli devam edebilir ve hatta daha da sıkı önlemler alınabilir.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.