Google’ın Güvenlik Yeniliği: Biyometrik Doğrulama Zorunlu Hale Geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Google’ın Güvenlik Yeniliği: Biyometrik Doğrulama Zorunlu Hale Geliyor
#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
28 Eki 2024 / Pzt 20:34
1 dk okuma / 17 Kez Okundu
| | |

Google, Android 15 ile kullanıcılara biyometrik doğrulama zorunluluğu getiriyor. Yeni “Kimlik Kontrolü” özelliği, güvenli olmayan konumlarda uygulamalara erişimi sıkılaştırıyor.

Google, Android 15 ile kullanıcıların güvenliğini daha yüksek seviyeye taşımaya hazırlanıyor. Yeni “Kimlik Kontrolü” özelliği sayesinde, telefon güvenli olarak tanımlanan konumların dışında biyometrik doğrulama olmadan uygulamalara erişim engellenecek. Bu özellik sayesinde hassas verilere izinsiz erişim engellenirken, PIN veya şifre yöntemleri devre dışı kalacak ve kullanıcı güvenliği en üst seviyeye çıkarılacak.

YENİ BİYOMETRİK DOĞRULAMA ÖZELLİĞİ

Google’ın yeni Kimlik Kontrolü özelliği, güvenlik risklerini azaltmak adına geliştirildi. Özellikle güvenli lokasyonların dışında uygulamalara erişim sağlarken, kullanıcılar parmak izi veya yüz tanıma gibi biyometrik doğrulama yapmak zorunda kalacak. Bu da telefon hırsızlığı durumunda, izinsiz erişimi büyük ölçüde önlemeyi amaçlıyor.

CHROME’DA TEST EDİLECEK

Google, biyometrik doğrulama sistemini ilk olarak Chrome tarayıcısında test etmeyi planlıyor. Bu test aşamasında, ödeme bilgilerine, gizli sekmelere ve senkronizasyon ayarlarına erişim gibi hassas alanlara yalnızca biyometrik doğrulamayla izin verilecek. Kullanıcı dostu olarak geliştirilen bu özellik, güvenlik amacıyla PIN bilgilerini bilen kişilerin bile hassas verilere erişmesini engelleyecek.

ANDROID 15 QPR1 İLE KULLANIMA SUNULACAK

Google, bu özelliği Android 15 QPR1 güncellemesiyle 2024 Aralık ayında kullanıma sunmayı hedefliyor. Yapılacak sunucu güncellemesiyle tüm kullanıcıların Play Services üzerinden bu güvenlik önlemine erişebilmesi amaçlanıyor. Özellik, güvenlik önlemlerini artırırken kullanıcı dostu olup olmayacağı konusunda tartışmalara yol açıyor.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.