Dikkat! Sahte E-postalarla Netflix Dolandırıcılığı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dikkat! Sahte E-postalarla Netflix Dolandırıcılığı
#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
06 May 2024 / Pzt 17:23
/ 401 Kez Okundu
| |

Netflix'ten gelen sahte e-postalara karşı dikkatli olun! 90 gün ücretsiz Netflix teklifi sunan bu e-postalar aslında dolandırıcıların tuzağı. Kredi kartı bilgilerinizi vermeyin! Dolandırıcılıktan korunmak için ipuçları ve daha fazlası için tıklayın.

Son zamanlarda, Netflix'in adını kullanarak kullanıcıları dolandırmaya çalışan kişilerde artış gözlemleniyor. Bu dolandırıcılar, sanki resmi bir Netflix e-postasıymış gibi görünen sahte e-postalar göndererek, 90 gün ücretsiz Netflix kullanımının cazip teklifini sunuyorlar.

E-postadaki "Extend for Free" butonuna tıklayan kullanıcılar, aslında dolandırıcıların hazırladığı sahte bir web sitesine yönlendiriliyorlar. Bu sitede kredi kartı bilgilerini giren kullanıcılar, ne yazık ki dolandırıcıların hedefine ulaşıyor ve kimlik ve finansal bilgilerini kaptırıyorlar.

Bu dolandırıcılık yönteminin mağdurları sadece maddi kayıpla kalmıyorlar. Dolandırıcılar, ele geçirdikleri bilgileri kullanarak kimlik hırsızlığı gibi diğer suçlar da işleyebiliyorlar.

Peki bu dolandırıcılıktan nasıl korunabilirsiniz?

1. E-posta adresini kontrol edin: Netflix'ten gelen resmi e-postalar her zaman "https://www.netflix.com/tr /" adresinden gönderilir. Aldığınız e-postanın adresinin bu adrese benzeyip benzemediğini kontrol edin.

2. Bağlantılara tıklamayın: Dolandırıcılık e-postalarındaki hiçbir linke tıklamamalısınız.

3. Resmi Netflix sitesini kullanın: Hesabınıza giriş yapmak veya ödeme yapmak için her zaman "https://www.netflix.com/tr /" adresini kullanın.

4. Şüpheli durumlarda Netflix ile iletişime geçin: E-postanın veya web sitesinin sahte olduğundan şüpheleniyorsanız, Netflix müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek teyit alabilirsiniz.

5. Güçlü bir şifre kullanın: Netflix hesabınız için güçlü ve tahmin edilmesi zor bir şifre kullanın. Şifrenizi kimseyle paylaşmayın.

6. Hesabınızı düzenli olarak kontrol edin: Hesap aktivitenizi düzenli olarak kontrol ederek herhangi bir şüpheli işlem olup olmadığını takip edin.

7. Antivirüs ve anti-malware yazılımı kullanın: Bilgisayarınızda güncel bir antivirüs ve anti-malware yazılımı bulundurun.

Unutmayın: Netflix asla sizden e-posta yoluyla kredi kartı bilgilerinizi veya şifrenizi istemez.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.