#Yerel |
16 Mar 2017 / Per 16:19
Almanyada düzenlenen Bosch ConnectedWorld 2017 etkinliğinde konuşan Bosch CEOsu Dr
Almanyada düzenlenen Bosch ConnectedWorld 2017 etkinliğinde konuşan Bosch CEOsu Dr. Volkmar Denner, "Ootonom sürüş, yolları daha emniyetli hale getiriyor. Yapay zeka bunun anahtarıdır. Otomobilleri akıllı hale getiriyoruz" dedi.
Bosch, Berlinde gerçekleştirilen uluslararası Bosch ConnectedWorld 2017 konferansında teknoloji ve servis tedarikçisi, otonom araçlara yönelik bir yerleşik bilgisayarı tanıttı. Yapılan açıklamada, yapay zeka (AI) sayesinde bilgisayar, makine öğrenme yöntemlerini uygulayabiliyor. AI yerleşik bilgisayarın, karmaşık trafik durumlarında veya otomobil açısından yeni olan durumlarda bile otonom otomobillere rehberlik sağlaması beklendiği bildirildi.
Bosch ConnectedWorld 2017de yaklaşık 2 bin 700 katılımcının önünde gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Bosch CEOsu Dr. Volkmar Denner, Bosch için yeni iş alanları açacak olan diğer yenilikçi teknolojilerden de söz etti. Yapay zeka ve buluta ek olarak, blockchain teknolojisi de bunların arasında yer alıyor. Blockchain teknolojisi, bir üçüncü şahsı sürece dahil etmeden tüketicilerin verileri online olarak güvenli bir şekilde paylaşmasını sağlıyor. Tüketiciler online olarak sözleşmeler ve kontratlar yapabiliyor ve güvenli bir şekilde ödemeleri gönderebiliyor. Teknoloji, verilerin isimsiz olarak işlenmesini sağlıyor. Blockchain, binlerce bilgisayardan girilen verileri dağıtan bir tür dağıtılmış veri tabanına dayanıyor. Bu teknoloji, verilerin üzerinde oynanmasını imkansız hale getiriyor ve tüketiciler, tek bir bilgisayar merkezine bağımlı kalmıyor.
Temel yerleşik bilgisayarın oluşturulmasında Bosch, Amerikalı teknoloji şirketi Nvidia ile işbirliği yapmayı planladığı belirtilirken, Nvidia, Boscha makine öğrenme yöntemleriyle oluşturulan, algoritmaları kaydeden bir yonga tedarik edecek. Bu yılın başında şirket, bir yapay zeka merkezi kurduğunu duyurdu. Bosch, bu alandaki uzmanlığını arttırmak için yaklaşık 300 milyon euro yatırım yapıyor. AI yerleşik bilgisayarın, en geç 2020 yılının başında üretimine başlanması bekleniyor.
Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner, nesnelerin interneti konulu konferansında, "Otomobile, karayolu trafiğinde kendi başına nasıl manevra yapabileceğini öğretiyoruz. Otomobiller, çevrelerini takip etmek için zaten Bosch sensörlerini kullanıyor. Yapay zekanın kullanılmasıyla, diğer karayolu kullanıcılarının davranışı hakkında tahminlerde bulunmak üzere bu okumaları da yorumlayabilecekler. Otonom sürüş, yolları daha emniyetli hale getiriyor ve yapay zeka da bunun gerçekleşmesindeki anahtar. Otomobilleri akıllı hale getiriyoruz. Otonom sürüşün, her durumda mümkün olmasını istiyoruz. 2020 yılı gibi oldukça yakın bir zamandan itibaren otonom otomobiller günlük yaşantının bir parçası haline gelecek. Bosch, tüm teknolojik cephelerde otonom sürüşü ilerletiyor. Yapay zeka alanında da önde gelen bir role sahip olmayı hedefliyoruz" dedi.
Denner, yapay zekanın sadece mobilitede değil, Boschun tüm iş alanlarında önemli bir rol oynayabileceğini belirterek, "Sadece on yıl içerisinde, bir şekilde yapay zeka içermeyen bir Bosch ürününü düşünmek neredeyse imkansız olacak. Ürünler ya yapay zekaya sahip olacak ya da yapay zeka yardımıyla üretilecek" ifadelerini kullandı.