Görme engelli sporcular, sponsor engelini aşamadı

#Spor |
05 Ağu 2017 / Cmt 11:47

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği, kurdukları ve 7 branşta faaliyet gösterdikleri Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü’nün ilerleyebilmesi için sponsor arayışı içinde

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği, kurdukları ve 7 branşta faaliyet gösterdikleri Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü’nün ilerleyebilmesi için sponsor arayışı içinde. Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Kahramanoğulları, Samsun’da düzenlenen 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda (Deaflympics) sporculara verilen yatırımın aynısının kendilerine de verilmesi durumunda çok başarılı sporcuların yetiştirileceğini dile getirdi.
İlk olarak 1988 yılında kurulan ve 1992-1993 yılından beri de kamuya çalışan Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği, 100’e yakın öğrencisiyle faaliyet gösteriyor. Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği, 2005 yılında ise görme engelli bireyleri spora teşvik etmek için Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü’nün temellerini attı. Şu an 60’a yakın görme engelli sporcusuyla birçok turnuvaya katılan dernek öğrencileri, Milli Takım’a kadar ulaşma başarısı da gösterdi. Spor Kulübü, judo, satranç, atletizm, goalbal, futbol, futsal ve yüzme olmak üzere 7 branşta faaliyet gösteriyor. Milli takıma kadar sporcu yetiştiren Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği, sporcularını daha iyi yetiştirebilmek adına sponsor bulmakta zorlanıyor ve sponsor arayışı içerisinde. Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Kahramanoğulları, Samsun’da düzenlenen 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda sporculara verilen yatırımın aynısının kendilerine de verilmesi durumunda çok başarılı sporcuların yetiştirileceğini söyledi.

“30 yıldır görme engellerin faaliyetlerde bulunması için çalışıyoruz”
Derneklerinin 1988 yılında kurulduğunu ifade eden Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Kahramanoğulları, “1992-1993 eğitim öğretim yılının başından bu yana görme engellilerle görenlerin eğitildiği kaynaştırılmış eğitim sistemini Türkiye’ye ilk getiren derneğiz. Yaklaşık 30 yıla yakın görme engellilerin eğitimi, istihdamı ve spor faaliyetlerinde bulunması için çalışmalarda bulunuyoruz” dedi.

“60’a yakın engelli genç ve yetişkin görme engelli birey spor yapıyor”
Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü’nün 2005 yılında kurulduğunu belirten Kahramanoğulları, “60’a yakın görme engelli genç ve yetişkin birey 7 ayrı branşta spor yapıyor. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’na bağlı bir kuruluşuz. Spor branşlarımız judo, goalbol, atletizm, satranç, hiç görmeyenler için futbol, az görenler için ise futsal ve yüzme şeklinde sınıflandırılıyor. Ayrıca yüzme dalında dünya 5’incisi olan bir genç milli sporcu bir kızımız var” diye konuştu.

“Sponsor bulmakta çok zorluk çekiyoruz”
25-29 Temmuz’da Konya’da düzenlenen turnuvada futbol takımlarının yükselme grubundan 1. Lig’e çıktığını söyleyen Mehmet Kahramanoğulları, hedeflerinin Süper Lig olduğunu ancak sponsor bulmakta zorluk çektiklerini söyledi. Kahramanoğulları, “Antalya gibi bir şehirde maalesef sponsor bulma sıkıntımız söz konusu. Kulübümüzü maçlara götürmek için araç teminlerinde, kamp yapmak için oteller bulmakta, forma yaptırmak için ekonomik yardımda bulunmak isteyen kişilere ulaşmakta çok sıkıntı yaşıyoruz. Antalya’da engelli sporunu tanıtamadık. Halkımıza her yaşta görme engellinin spor yapabildiğini anlatmak istiyoruz. Hayırseverlerimiz bize destek olursa bu kıt şartlar altında şampiyonluklar elde edebiliriz. Destek gelirse Antalya’dan ülkemize milli sporcu kazandırmak için elimizden geleni çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Samsun’da verilen yatırımın yarısı bize de verilsin”
Samsun’da 18-24 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda sporculara verilen yatırımın aynısının kendilerine de verilmesi durumunda çok başarılı sporcuların yetiştirileceğini dile getiren Kahramanoğulları, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Milli Takımımız, futbolda 2015 yılında Avrupa Şampiyonu oldu. 2016 yılında Goalbol Bayan Takımı, Olimpiyat Şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldular. Antalya’da neden böyle sporcular çıkmasın. Bizim çocuk potansiyelimiz çok fazla. Derneğimizde 100’e yakın gence eğitim veriyoruz. Çocuk yaştaki görme engellileri yetiştirmek için desteğe ihtiyacımız var. Geçtiğimiz ay Samsun’da yapılan işitme engelliler müsabakalarında ciddi bir yatırım yapıldı. Bu yatırıma benzer bir yatırımın yarısı da olsa Antalya içinde yapılsa çok başarılı sporcular yetiştiririz biz.”
Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Kahramanoğulları, kendilerine destek vermek isteyenlerin www.beyazbaston.org.tr adresinden ve 0242-346-27-10-(11) numaralarından kendilerine ulaşabileceğini kaydetti.