Bizim Çocuklar İzlanda'da Tarih Yazdı

#Spor | Haber Merkezi
14 Eki 2024 / Pzt 23:56

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi'nde İzlanda'yı deplasmanda 4-2 mağlup etti. Bu galibiyetle Türkiye, 10 puana yükselerek grup liderliğini sürdürdü. İşte maçın öne çıkan anları ve detaylar.

TÜRKİYE İZLANDA'DA GALİP GELDİ UEFA Uluslar B Ligi’nde heyecan İzlanda - Türkiye mücadelesiyle devam etti. A milli takım, deplasmanda İzlanda’yı 4-2 mağlup etti ve 10 puanla grup liderliğini korudu.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI montella yönetimindeki milliler, henüz 3. dakikada Oskarsson'un attığı golle geriye düştü. Ancak 63. dakikada İrfan Can Kahveci'nin uzak mesafeden attığı golle skoru eşitledi. 67. dakikada Hakan Çalhanoğlu, penaltıdan milli takım'ı öne geçirdi. İzlanda, 83. dakikada Gudjohnsen'in kafa golüyle skoru 2-2'ye getirdi.

ARDA GÜLER VE KEREM AKTÜRKOĞLU SAHNEDE 88. dakikada Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu'nun baskısı sonucu kaleciden dönen topu ağlara gönderdi ve milli takım'ı yeniden öne geçirdi. Maçın son anlarında ise Kerem Aktürkoğlu, 90+5. dakikada şık bir gol atarak maçın skorunu 4-2 olarak tayin etti.

hakan ÇALHANOĞLU'NUN ŞANSSIZ ANI 54. dakikada kazandığı penaltıyı gole çeviren hakan Çalhanoğlu'nun vuruş sırasında ayağı kaydı ve topa iki kez temas etti. Hakem bu durumu fark edip golü iptal etti.

MİLLİ TAKIM LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ İzlanda’ya lider olarak gelen A milli takım, bu galibiyetle 10 puana yükselerek A Ligi'ne yükselmeye bir adım daha yaklaştı. İzlanda ise 4 puanda kaldı. Millilerin bir sonraki karşılaşması Galler ile olacak.

İLK 11'LER VE MAÇ DETAYLARI Maça hızlı başlayan İzlanda, Oskarsson'un golüyle öne geçti. milli takımımızın 63. dakikadaki golüyle başlayan yükselişi, hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler'in golleriyle devam etti.