2020 Dünya Hava Oyunları’nda geri sayım başladı

#Spor |
13 Eki 2017 / Cum 14:08

Türkiye’nin Milli Hava Sporları Federasyonu (NAC) yükümlülüğünü taşıyan Türk Hava Kurumu’nun eğitim tesisleri ile yarışmaların yapılabileceği alanları geçtiğimiz ay yerinde inceleyen FAI Başkanı Frits Bring ve beraberindeki heyetten sonra FAI Genel Sekreteri Susanne Schoedel’in de yer aldığı beş kişilik teknik heyet, 13-15 Ekim 2017 tarihlerinde Türk Hava Kurumu’na bir ziyaret daha gerçekleştirecek

Türkiye’nin Milli Hava Sporları Federasyonu (NAC) yükümlülüğünü taşıyan Türk Hava Kurumu’nun eğitim tesisleri ile yarışmaların yapılabileceği alanları geçtiğimiz ay yerinde inceleyen FAI Başkanı Frits Bring ve beraberindeki heyetten sonra FAI Genel Sekreteri Susanne Schoedel’in de yer aldığı beş kişilik teknik heyet, 13-15 Ekim 2017 tarihlerinde Türk Hava Kurumu’na bir ziyaret daha gerçekleştirecek.
Türkiye’nin 2020 yılında yapılacak Dünya Hava Oyunları’na ev sahibi olması durumunda 60’dan fazla ülkeden 5 binden fazla sporcunun Türkiye’ye gelmesi planlanıyor. THK’nın gerçekleştireceği bu organizasyon, Olimpiyat Oyunları’ndan sonra dünyanın en büyük spor organizasyonu olacak. FAI’nin teknik inceleme ekibinde Genel Sekreter Susanne Schoedel, FAI Spor ve Yarışmalar Direktörü Marcus Hagganey, FAI Yönetim Direktörü Bengt Lindgren, FAI Model Uçak Komisyonu’ndan Narve Jensen ve FAI Paraşüt Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Patrice Girardin bulunuyor. Heyet, THK Genel Başkanlığı’nda yapacakları iki günlük çalışmanın ardından tüm aday ülkelerle ilgili olarak hazırlayacağı raporu FAI Yönetim Kurulu’na sunacak. Çıkacak karara göre aday ülkeler 25-27 Ekim 2017 tarihinde FAI Genel Kurulu’nda oylamaya sunulacak. Yapılacak oylama sonucu 2020 Dünya Hava Oyunları’na ev sahipliği yapacak ülke belli olacak.
Amerika Birleşik Devletleri ve Malezya gibi güçlü adayların yanında, THK’nın başvurusu ile Türkiye de 2020 Dünya Hava Oyunları için aday olmuştu. Dünya Hava Oyunları’nın ilki 1997 yılında THK tarafından Türkiye’de gerçekleştirilmişti. Dünya Hava Oyunları’nın ilk defa Türk Hava Kurumu tarafından yapılması nedeniyle Türk Bayrağı 5 yılda bir yapılan Dünya Hava Oyunları’nın açılış törenlerinde en önde yer almaktadır. Türkiye açısından son derece prestijli olan bu durumun yanı sıra 1997 yılındaki Dünya Hava Oyunları 60’ın üzerinde ülke ve 3 binin üzerinde sporcu sayısıyla da en yüksek katılımlı Dünya Hava Oyunu unvanına da sahip.