Kabinede değişiklik gündemde! Gözler o isime çevrildi

#Siyaset | Haber Merkezi
12 Eki 2024 / Cmt 17:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede değişiklik sinyali vermesiyle gözler yeni isimlere çevrildi. Kulislerde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın yerine Nihat Zeybekçi'nin getirileceği iddia ediliyor.

ERDOĞAN'DAN KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinin dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı ve kabinede değişiklik olabileceğini belirtti. Erdoğan, parti içi ve idari mekanizmalarda da değişimlerin her zaman olabileceğini ifade etti.

KULİSLERDE İSİMLER KONUŞULUYOR

Bu açıklamaların ardından, başkent kulislerinde hangi isimlerin kabineden ayrılacağı ve kimlerin geleceği merak konusu oldu. Özellikle, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın görevden alınacağı ve yerine eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin getirileceği iddiaları öne çıktı.

YUMAKLI'NIN YERİNE ZEYBEKÇİ Mİ?

Son dönemlerde eleştirilere maruz kalan İbrahim Yumaklı'nın yerine Nihat Zeybekçi'nin atanacağı iddiası, siyasi kulislerde sıkça konuşulmaya başlandı. kabine değişikliği ile ilgili değerlendirmelerin devam ettiği belirtiliyor.

KASIM GÜLPINAR İDDİALARI DA GÜNDEMDE

Tarım ve Orman Bakanı'nın değişeceği iddiaları, Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Kasım Gülpınar'ı da gündeme getirdi. Gülpınar'ın, istifası sonrası AK Parti ile görüştüğü ve Tarım Bakanı belirlenirken kendisine danışılmasını istediği öne sürüldü.

YENİ SÜREÇTE DEĞİŞİM BEKLENTİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında yeni süreçte hem kabinede hem de Genel Başkan Yardımcıları düzeyinde değişimlerin olabileceğini dile getirdi. Bu değişikliklerin ne zaman gerçekleşeceği ise merakla bekleniyor.