İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü Türkiye'ye dikecek

#Siyaset | Haber Merkezi
01 Eki 2024 / Sal 16:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama döneminde yaptığı açıklamalarda, İsrail'in Filistin'deki saldırılarına sert tepki gösterdi. Netanyahu'yu Hitler'e benzeten Erdoğan, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesini vurgulayarak, İsrail'in durdurulacağına dair güçlü bir mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama döneminde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek. Netanyahu bir Hitler özentisidir. Netanyahu hayallerine Anadolu'yu da katıyor. İsrail er ya da geç durdurulacak." dedi. Meclis, 2 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış töreninde konuştu. "İsrail ne yaparsa yapsın er ya da geç durdurulacak." şeklinde ifadelerde bulundu.

İsrail'in Filistin'deki terör ve soykırım, bugünlerde Lübnan'a uzandı. Dün işgal güçleri Lübnan'a karadan girdiğini duyurdu. İsrail, Gazze'de soykırım yaparken bölge ülkelerini kendi ateşine çekmek için her türlü provokasyonu deniyor. Gazze'de 42 bin insanı katleden İsrail, şimdi de Lübnan'da katliama başladı. Erdoğan, "Utanç verici bu tabloya rağmen bazı ülkeler İsrail'e destek sağlamaya devam ediyor." dedi.

Erdoğan, "Ne yaparsa yapsın İsrail, er ya da geç durdurulacak. Kendini dev aynasında gören Hitler gibi Netanyahu da aynı şekilde durdurulacak." diyerek İsrail'e karşı duruşlarını vurguladı. "Müslüman ülkeler bir ortak tepki göstermedi. Bugün 360 gün oldu soykırım başlayalı. 42 bin kardeşimiz alçakça şehit edildi." şeklinde devam etti.

Lübnan'dan sonra, Netanyahu'nun gözünü Türkiye topraklarına diktiğini ifade eden Erdoğan, "Karşımızda kandan beslenen bir katil sürüsü var." diyerek durumu eleştirdi. Türkiye'nin bağımsızlığı için bu saldırganlığa karşı duracaklarını belirtti.