Irak’ta yeni hükümet göreve başladı

#Siyaset |
25 Eki 2018 / Per 17:44

Irak’ın yeni Başbakanı Adil Abdulmehdi görevine resmen başladı

Irak’ın yeni Başbakanı Adil Abdulmehdi görevine resmen başladı.
Irak’ın başkenti Bağdat’ta Başbakanlık Sarayı’nda düzenlenen törende Adil Abdulmehdi, selefi Haydar el-İbadi’den görevi alarak, yemin etti. Abdulmehdi törende, "Irak parlamentosunda milletvekillerinin güvenini kazanan hükümet, Allah’ın izniyle göreve resmen başlayacak" dedi. Abdulmehdi, "Detaylı ve belirgin bir program hazırladık ve uygulamak için çalışacağız. Hedefimiz, uzun süredir sıkıntı çeken insanlarımızın isteklerini ve beklentilerini gerçekleştirmektir" ifadelerini kullandı.

"Çok çalışacağız"
Irak’ın yeni Başbakanı Abdulmehdi, Irak’ın bugünü ve geleceği için birlikte çalışmak ve kenetlemek zorunda kaldıklarının altını çizerek, ekonomik gelişmenin önündeki engellerin aşılması ve halkın isteklerinin karşılanması için çalışacaklarını duyurdu. Abdulmehdi, eski Başbakan Haydar el-İbadi’ye her konuda yardımcı olduğu için teşekkür ederek, görevini barışçıl bir şekilde devretmesini takdir etti.

"Irak’ı düzelttik"
Eski Başbakan İbadi törende yaptığı konuşmada, "4 yıl önce halkımız umudunu yitirmiş ve şehirler harap olmuş, milyonlarca vatandaş yerinden edilmiş ve terörist unsurlar ülkenin geniş kesimlerini kontrol altına almışken biz göreve getirildik" ifadesini kullandı. İbadi, Irak’ın tamamen güvenli olduğunu ve göç edenleri geri döndüğünü iddia ederek, "Artık ulusal bir ordumuz ve güvenli güçlerimiz var" dedi.