Erdoğan mı? Yavaş mı? Anket sonuçları açıklandı

#Siyaset | Haber Merkezi
05 Eki 2024 / Cmt 14:46

MetroPOLL'ün son anket sonuçlarına göre, Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüzde 40,3 oy oranıyla ciddi bir fark attı. İşte, Cumhurbaşkanlığı seçimi anket sonuçları!

METROPOLL’ÜN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ANKETİ AÇIKLANDI

MetroPOLL Araştırma, 2024 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair gerçekleştirdiği son anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Anket sonuçlarına göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı önemli bir farkla önde gidiyor.

YAVAŞ, ERDOĞAN'A YÜZDE 40,3 İLE FARK ATTI

MetroPOLL tarafından 28 şehirde 12-19 Eylül tarihleri arasında 1576 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen anketin sorusu şu şekildeydi: "Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar aşağıdaki gibi olursa kime oy verirsiniz?" Katılımcıların tercihlerine göre sonuçlar netleşti. Anket sonuçlarına göre Mansur Yavaş, yüzde 40,3 oranında oy alarak birinci sırada yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yüzde 28,7 oyla ikinci sırada yer aldı. Üçüncü isim ise yüzde 12,6 oy oranıyla CHP Grup Başkanı Özgür Özel oldu. "Fikrim Yok/Yanıtım Yok" diyenlerin oranı ise yüzde 18,4 olarak açıklandı.

İMAMOĞLU'NUN SİYASİ YASAĞI YAVAŞ'A OY KAZANDIRABİLİR

Anket sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak kararının onaylanması durumunda, Yavaş’ın İmamoğlu'nun oylarını alarak liderliğini daha da güçlendirebileceği öngörülüyor. Bu da Yavaş’ın, olası bir Cumhurbaşkanlığı yarışında güçlü bir aday olarak öne çıkmasına neden olabilir.

ERDOĞAN, İKİNCİ SIRADA YER ALIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anketlerde ikinci sırada yer alması, seçimler öncesi tartışmaları alevlendirdi. Erdoğan'ın aldığı yüzde 28,7 oy oranı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

ÖZGÜR ÖZEL YÜZDE 12,6 İLE ÜÇÜNCÜ SIRADA

CHP’nin önemli isimlerinden Özgür Özel ise anket sonuçlarına göre yüzde 12,6 oy alarak üçüncü sırada yer aldı. Özel'in oy oranı, muhalefet içindeki desteği ölçmek açısından önemli bir gösterge olarak yorumlandı.