Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında Almanya ve Amerika ziyaretlerini anlattı

#Siyaset |
02 Eki 2018 / Sal 13:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Amerika ve Almanya ziyaretlerine ilişkin bilgi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Amerika ve Almanya ziyaretlerine ilişkin bilgi verdi.
TBMM 27. Dönemin ilk grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika ve Almanya ziyaretlerine ilişkin bilgi verdi. Amerika’da yaşayan Türk vatandaşları ile bir araya geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerika ile aramızdaki ilişkilerin olumsuz seyrinden üzüntü duyduklarını ama ülkemizin haklılığını da bildiklerini bizzat kendileri ifade ettiler. Biz de böylesine önemli bir siyasi ve ekonomik gücü karşımızda değil, yanımızda görme arzumuzu kendilerine söyledik. İnşallah önümüzdeki dönemde oradaki kardeşlerimizle el ele vererek Amerika ile ilişkilerimizi bu yöne sevk etmeyi ümit ediyoruz” diye konuştu.
Almanya’ya yaptığı ziyaretin ardından Türkiye Almanya ilişkilerinin daha olumlu yönde seyredeceğini belirten Erdoğan, “Türkiye ile ilgili ilgili yanlış olduğunu gördüğümüz algılarını, bilgilerini, tutumlarını kendilerine açıkça ifade ettik. Her şeyi söyledik. Onların düşüncelerini de dinledik. Elbette her konuda anlaştığımızı söyleyemem. Ama bu ziyaretin ardından Almanya ile ilişkilerimizin daha olumlu yönde seyredeceğini ifade edebilirim. Muhteşem bir Köln Camii yapıldı. O caminin açılışında da oraya 10 bin kişi geldi. Onların da bizi dinlemelerine imkan vermediler. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu var ya, nasıl bir kanunsa kanun orada pek çalışmadı. Ne yazık ki o 10 bin kişi bizi dinleme fırsatını yakalayamadı. Zaten eser konuşuyordu. FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin mensupları ile onları destekleyen kimi Alman çevreler bu ziyareti sabote etmek için ellerinden geleni yaptılar. Şansölye ile basın toplantımızı provoke etmek isteyen bir terbiyesiz, ahlaksız çıktı. Alman sivil polisi fırsat vermeden paketleyip dışarıya attılar. Alman değildi, sözde Türk’tü. Kimin yamağı olduğu belli zaten. Bu şekilde biz basın toplantımızı icra etmiş olduk. Hem alman tarafının hem bizim kararlı ve dirayetli duruşumuz sayesinde bu teşebbüslerin hepsi akamete uğradı” şeklinde konuştu.
Erdoğan kendisine bağıran küçük bir çocuğa “Ne diyorsun” diye espri yapması salonda bulunan partililer tarafından alkışlandı.