#Siyaset | İHA
15 Kas 2019 / Cum 21:10
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Meslek Kanununun yaklaşık 5.2 milyar liralık bir bütçesi var. Bununla ilgili her tür hazırlığımız mevcut. STK, ilgili kurum ve kuruluşlardan, uluslararası kuruluşlardan aldığımız, yararlandığımız bir çerçeve var dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2018 Kesin Hesap Kanun teklifi görüşmelerine katıldı ve milletvekillerinin sorularını cevapladı. Bakan Selçuk, Meslek Kanununa ilişkin soruya, Meslek Kanununun yaklaşık 5.2 milyar liralık bir bütçesi var. Bununla ilgili her tür hazırlığımız mevcut. STK, ilgili kurum ve kuruluşlardan, uluslararası kuruluşlardan aldığımız, yararlandığımız bir çerçeve var. Türkiyenin devlet planlama Teşkilatı çerçevesinde planlama tecrübesi var. Dünyanın bütün ülkelerinde insanlar üniversiteye giderler, mezun olurlar, ne kadarı işe girecekse o kadarı üniversiteler o kadar alır diye bir kural yok. Bizim yüz binlerce işletme, iktisat, iletişim mezunu çocuklarımız var. Öğretmenlerle ilgili de 600 bin civarında dedi.
Eğitim Fakültelerinin kontenjanlarını yüzde 10 azaltma çalışmalarının olduğunu söyleyen Selçuk, Bunu her sene yapacağız. Ayrıca pedagojik formasyon kursunu kaldırdık. Kaideyi değiştirdik. Aşağıdan gelenleri azaltmak ifadelerini kullandı.
Lise Giriş Sınavının (LGS) değiştirilmesine yönelik soruya Bakan Selçuk, "LGSnin değiştirilmesi için risk analizi yapıldığında, bunun parametreler içerisindeki simülasyon çerçevesinde bizim istediğimi yararı getirmeyeceği sonucu ortayla çıktı. Üç senaryoda da bu tür değişikliğe şu anda ihtiyaç olmadığı, meselenin çoklu nedensellik içinde ele alınması gerektiğini gördük şeklinde konuştu.
Selçuk şöyle konuştu:
Eğitimi, ekonomi ve demokrasi ile ilişkilendirmek. Eğer eğitim ekonomiyle örtüşmezse, o zaman demokratik süreçlerde gelişme olmaz. Bizim üç saç ayağını yerleştirmemiz lazım. Bu mesele ülke, millet ödevi."