Bahçeli Sinan Ateş davası hakkında konuştu

#Siyaset | Haber Merkezi
05 Eki 2024 / Cmt 13:48

MHP lideri Bahçeli, Meclis'te toplanan toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sinan Ateş davası ve DEM Partili vekillerle tokalaşması üzerine de görüşlerini paylaştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, 8 Ekim'de Meclis'in İsrail terörüne karşı toplanmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, toplantının sonuçlarının hayırlı olacağını belirterek, "Vahşice saldırıların TBMM'de Türkiye'nin değerli milletvekillerine ve ilgili sorumlu bakanlıklara verilmesi kanaatimce hayırlı olacaktır." dedi.

SİNAN ATEŞ DAVASI ÜZERİNE DEĞERLENDİRME

Sinan Ateş davasıyla ilgili soruları yanıtlayan Bahçeli, "Dava yargı unsurlarıyla devam etmiştir. 1. aşaması sonuçlanmıştır. Yargının kararına saygı duyarız. MHP'nin sorgulanması ve kötülenmesi için gayret gösteren bakış açılarını da kınadığımı ifade etmek isterim." şeklinde konuştu.

DEM PARTİLİ VEKİLLERLE TOKALAŞMA

Ayrıca, Bahçeli, Meclis'te DEM Partili vekillerle tokalaşması hakkında, "Cumhur İttifakının bileşeni olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına desteğimizi gösterdik. Bu bir insani görevdir. Gerginlik yaratmanın gereği yoktur." ifadelerini kullandı.