Nur Sürer ve Farah Zeynep Abdullah Arasındaki Yılmaz Güney Gerilimi Sürüyor

#Medya | Haber Merkezi
19 Eki 2024 / Cmt 17:10

Nur Sürer’in Yılmaz Güney’e ithaf ettiği ödül sonrası Farah Zeynep Abdullah’ın tepkisi, gerilimi artırdı. Sürer, “Densiz ve cahil” ifadesiyle Abdullah’a yanıt verdi.

NUR SÜRER VE Farah Zeynep Abdullah ARASINDAKİ TARTIŞMA
Nur Sürer’in ödülünü Yılmaz Güney’e ithaf etmesinin ardından Farah Zeynep Abdullah, “Ne Yılmaz Güney’i be” demişti. Sürer, katıldığı bir programda Abdullah’ın ismini kullanmadan “Densiz ve cahil” yorumunda bulundu ve “Yılmaz Güney, kırmızı çizgimizdir” dedi.

YILMAZ GÜNEY’E İTHAF EDİLEN ÖDÜL
Nur Sürer, 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Mukadderat”taki performansıyla “en iyi kadın oyuncu” ödülünü kazandı. Usta oyuncu, kadına şiddete dikkat çektiği teşekkür konuşmasında ödülünü Yılmaz Güney’e adamıştı: “Bu ödülü, çoğunlukla değersizleştirilmek istenilen, bundan 40 yıl önce yaşamını yitiren, biz sinemacıların en kıymetlisi, ustamız Yılmaz Güney için alıyorum.”

ELEŞTİRİLERİ CEVAPLADI
Nur Sürer, “Talk & Food” programında Farah Zeynep Abdullah’ın ismini vermeden eleştirilerine yanıt verdi: “Yılmaz Güney biz sinemacılar için gerçekten çok önemli bir adam. Hiçbir sinemacı Yılmaz Güney ile ilgili en ufak bir şey konuşamaz, konuşmaz, gerçekten bizim çok kıymetlimizdir. Sinemacıların kırmızı çizgisidir.”

SİNEMA TARİHİNDEKİ YERİ
Sürer, “Adam öleli 40 yıl olmuş, bazı densizler çıkıp Yılmaz Güney ile ilgili hikâyeler uydurabiliyor. Sorsan ‘Filmini seyrettin mi?’, ‘Hayır’ cevabını verir. Ben sinemaya başladığımda Yılmaz Güney cezaevindeydi. Kendisi Türkiye’de devrimci sinemanın öncüsü bir insandır. Katiyen kimseye yedirmeyiz Yılmaz Güney’i. Hiçbir şey bilmiyorlar, atıp tutuyorlar. Onların cahilliğine veriyorum.” dedi.