Züğürt Tesellisi

#Köşe Yazıları |
28 Eki 2024 / Pzt 11:55

Yeni hocamız Necati Erkmen ile çıktığımız ilk maçta rakip Ankaraspor olunca beklenti doğal olarak 3 puandı. Maça başlayınca bu beklentinin de uzağında olduğumuzu gördük. Stoper Recep Efe’yi sağ bek, Arda’yı da önde düşünen teknik heyetin beklentisi tutmadı; diğer oyuncularımız ise hemen hemen sezondan beri oynayan kadrodaydı. Tabi kaleci Bekir ile sol bek Orhan’ı saymasak. Maça iyi başlayan İnegölspor'du fakat Ankaraspor da özellikle hem göbekten hem de kanatlardan etkili ortalar ile kalemizi zaman zaman zorladılar. Bizde ise sanki lig bitmiş havası hakimdi.

40. dakikada yediğimiz gol, savunma arasına atılan toptan kaynaklandı. Tabi golden sonra tek kaleye oyunu döndürüp kısa sürede rakibi çözeceğiz derken ne bizim istediğimiz oyun anlayışı ne de sahada istekli bir İnegölspor vardı. 2. yarıda teknik heyet yaptığı değişiklik ile maça ortak olmak istedi fakat buna rağmen aradığımız golü bir türlü bulamadık. Tabi biz önde baskı yaparken Ankaraspor az adamla yakaladığı anda yüreğimizi ağzımıza getirdi. Hele ki 75. dakikada kaleci Egemen’in kurtardığı bir pozisyon var ki o anda en azından oyunda kaldık.

Oyun son bölümünde Hasan Ali ve Fatih ile çift forvete dönen takımda biraz daha fazla pozisyona girdik. Tabi Mustafa Tetik de oyuna dahil olunca 3. bölgede fazla göründük fakat top kayıpları ve pas tercih hataları golü bulmamızı geciktirdi. Bir de taraftarın oyunculara yönelik tepkisi adeta takım üstünde ölü toprağı attı ve istekli baskılı oyunun karşılığı olarak sonucunda beraberlik golü geldi. Bir anlamda bu 1 puan züğürt Tesellisi olsa da en azından kaybetmeme adına önemliydi.

Sahada çok eksiğimiz var; istediğimiz puanlar bir türlü gelmiyor ve fikstür olarak da zorlu bir sürece giriyoruz. Şimdi yapılması gereken tek şey, topyekûn kenetlenip bu sarmaldan çıkmak, çünkü inanın başka ne seçenek ne de çaremiz var.