Serdar Nalcı neden istifa etti? Neden YRP’ye katıldı?

#Köşe Yazıları |
30 Eyl 2024 / Pzt 13:55

Cumartesi günü İnegöl’de siyaset arenasında sıcak bir gelişme yaşandı. AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı eski ilçe başkan yardımcısı ve milletvekili aday adayı olan Serdar Nalcı için sosyal medyaya bir fotoğraf düştü.

YRP İnegöl İlçe Başkanlığı’nın paylaştığı fotoğrafta, Serdar Nalcı’nın YRP saflarına katıldığı ve rozetini 54. Hükümet Devlet Bakanı ve YRP Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sacit Günbey’in taktığı görülüyor.

İstifanın duyulmasının ardından, AK Parti kanadından "makam uğruna partisini ve davasını bıraktığı" yönünde eleştiriler gelirken, bazı kesimler tarafından da tebrik mesajları paylaşıldı.
habercilik refleksiyle Serdar Nalcı’yı aradım ve bir demeç verip vermeyeceğini sordum. Kendisi, bir açıklama yapmayacağını, kısır çekişmelere ve tartışmalara girmek yerine herkesin enerjisini İnegölün ve gençlerimizin geleceği için harcaması gerektiğini belirtti. "Bir makam uğruna mı AK Parti’yi bıraktınız?" soruma ise, davet geldiğinde hiçbir makam ve mevki talebinin olmadığını, sadece insanlara ve İnegöl’e hizmet etmek istediğini söyledi. Neden YRP sorusuna ise kendisini herkesin tanıdığını ve muhafazakar milliyetçi bir aileden geldiğini  , dolayısıyla bu yönde bir karar aldığını belirtti..

Süreç nereye gider, nasıl evrilir bilinmez; ancak Serdar Nalcı’nın konuşmalarından bir kırgınlık olduğunu anladım. Kırgınlıktan daha önemlisi ise AK Parti’de oluşan yanlışların görülmediği, bu yanlışların sürekli devam ettiği ve bunun kendisini rahatsız ettiği izlenimiydi.
İsim vermesi konusunda sorular yönelttiğimde ise, net bir isim belirtmedi. Kısır tartışmalara girip enerjisini boşa harcamak istemediğini ifade etti.

AK Parti’de bir kongre süreci var. Bu süreçte kırgınlıklar giderilir mi yoksa daha da artar mı bilinmez. Ancak önümüzdeki süreçte siyaset arenasında bir hareketlilik olacağı aşikâr.