İnegöl’ün 2,5 Vekili Var

#Köşe Yazıları |
10 Tem, 2024 / Çar 14:54

14 Mayıs seçimleri öncesi İnegöl’de kamuoyunu en çok sevindiren taraf, İnegöl’ü bilen ve İnegöl orijinli diye tabir edebileceğimiz 3 ismin partilerinden seçilebilecek yerlerde olmasıydı. Bu durumun İnegöl özelinde faydalı olacağını düşünmüştük. Ne yazık ki bu düşüncemizde yanıldık.

İktidar partisi AK Parti, her seçimde İnegöllü bir ismi seçilebilecek yerden aday gösterdi ve bu isimler her seçimde İnegöl’ü TBMM’de temsil hakkını kazandı. Son olarak AK Parti, İnegöl’den eski il başkanı ve MKYK üyesi Ayhan Salman’ı 2. sıradan aday gösterdi ve Salman seçilerek TBMM’deki yerini aldı.
İYİ Parti ise İnegöl’den Hasan Toktaş’ı 2. bölgeden birinci sıraya koydu. İnegöllülerin desteği ile çok uzun bir aradan sonra İnegöl’den 2. bir ismi aynı yasama dönemi içinde TBMM’ye göndermiş oldu.

Üçüncü bir İnegöllü olan, çocukluğu ve gençliği İnegöl’de geçen, İnegöl’ü yakından tanıyan ancak 1. bölgeden seçilen Saadet Partili Mehmet Atmaca da Var. Her ne kadar seçim bölgesi İnegöl olmasa da Mehmet Atmaca’ya İnegöl’ün vekili diyebiliriz.

Resmi olarak 2, gayri resmi olarak 3 vekilimiz olmasına rağmen vekillerimizi sahada göremiyoruz. İnegöl’ün bu kadar birikmiş sorunu Varken, ekonomik krizin iliklere kadar hissedildiği bir dönemde vatandaş, vekalet verdiği insanları yanlarında görmek ister; sosyal medyada değil.
İnegöl’ün hemen yanı başında tarım arazilerine OSB kurma girişimi olurken, vekillerimizden bir ses çıkmadı ne yazık ki.

İnegöl Devlet Hastanesi’nde anjiyo ünitesinin önce 2024’ün ilk çeyreğinde, daha sonra Haziran ayında hizmete gireceği sözü verilmişti. Son gelişmeler ile kimsenin resmi olarak bir açıklama yaptığı yok maalesef.

İnegöl’de ciddi bir okul problemi doğmaya başladı. Bu soruna bir çözüm üretilmezse, ilerleyen yıllarda bu sorun katlanarak çözümü imkansız bir hale gelecek.

Hocaköy barajı ile alakalı yorum bile yapmak istemiyorum. Büyük hayallerle temeli atılan barajdan, barajın kendisi bile ümidi kesti. Ne zaman biteceği ile alakalı bir tarih verecek ne bir yetkili ne bir siyasi Var.

Bunlar bir çırpıda sayabileceğimiz sorunlar; bu sorunların çözümü ve bakanlıklardaki takibi, zahmet olmazsa vekillerimizin himayelerinde olması gerekiyor.

Vekillerimizi sadece düğün ve açılışlarda değil meclis kürsüsünde İnegöl’ün sorunlarını ve çözümlerini konuşurken, bakanlıklarda İnegöl içinde çalışırken de görmek isteriz.