Zemci Şahin: 'Okullarda Temizlik Personeli Eksikliği Büyük Sorun'

#İnegöl | Haber Merkezi
25 Eyl 2024 / Çar 18:38

CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, okullarda yaşanan hijyen sorunlarına dikkat çekerek, temizlik personeli eksikliğinin ve tasarruf tedbirlerinin eğitim kurumlarında ciddi riskler oluşturduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, okullarda yaşanan hijyen sorunlarına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 9 Eylül 2024 tarihinde başlayan yeni eğitim ve öğretim yılıyla birlikte okullarda ciddi hijyen problemlerinin baş gösterdiğini ifade eden Şahin, temizlik personeli eksikliği ve tasarruf tedbirleri nedeniyle temizlik işlerinin öğretmenler ve velilere kaldığını vurguladı.

Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın temizlik personeli alımlarında yaşadığı sıkıntılara değinerek, bu personellerin sadece haftada 3 gün çalıştırılacağını ve ayda toplam 12 gün görev yapacaklarını belirtti. Bu kısıtlı çalışma düzeninin okullardaki hijyen koşullarını tehlikeye attığını söyleyen Şahin, temizlik personellerine verilen 566 TL'lik günlük yevmiyenin yetersizliğine de dikkat çekti.

CHP İnegöl İlçe Başkanı, okullarda temizlik işlerinin nasıl yapılacağına dair belirsizlikler olduğunu, bu durumun öğrenci sağlığını tehdit ettiğini ifade ederek, Milli Eğitim Bakanlığı’nı işlevini yitirmekle eleştirdi. Ayrıca, hükümetin harcama politikalarını da eleştirerek, "İtibardan tasarruf olmaz diyerek savurganlık yapanlar, okullarda hijyenin sağlanması konusunda çözüm üretemiyor" şeklinde konuştu.