Yusuf Şehitoğlu ekonomiyi değerlendirdi

#İnegöl | Haber Merkezi
25 Eki 2023 / Çar 11:15

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu ocak-eylül dönemini değerlendirdi. Ekonomide yılın ilk çeyreğinde meydana gelen deprem ve sonrasında ikinci çeyrekte gerçekleşen seçim sürecinde yaşanan ekonomik dalgalanmaların etkilerini paylaşan Şehitoğlu, faiz artışı, kur politikası gibi konuların iş dünyasına yaşattığı zorlukları da ekledi.

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu, rasyonel politikalar çerçevesinde ekonomi ile ilgili verilerin işlenmeye, değerlendirilebilmeye ve yorumlanabilmeye başladığını söyledi. Enflasyon tarafında faiz artışlarının parasal sıkılaşmayı daha da derinleştirdiğini belirten Şehitoğlu, tüketici tarafında kredi hacminde daralmayı beraberinde getirdiğini ifade etti.

Şehitoğlu, "Bu açıdan bakıldığında Enflasyona baz etkisiyle birlikte olumlu etkisi oluyor diyebiliriz. Ancak unutmayalım bizim yaşadığımız enflasyonist süreç talep kaynaklı değildir. Üretici fiyatlarındaki artış nedeniyle talebin tüketici tarafında öne çekilmesi nedeniyledir. Dolayısıyla üretim ve işçilik maliyetlerini düşürmediğimiz sürece bu alanda tam etkiyi bulamayız. Enflasyon kaynağındaki bu problem ihracat tarafında birçok alanda fiyatların yüksek kalmasına neden oluyor." diye konuştu.