Yenice göletinin eski halinden eser yok! Kaderine terk edildi

#İnegöl | Haber Merkezi
28 Eyl 2024 / Cmt 14:20

İnegöl Yenice Göleti'nde güvenlik eksiklikleri ve bilinçsiz sulama nedeniyle kuruma tehlikesi yaşanıyor. Vatandaşlar, güvenlik önlemlerinin artırılmasını ve göletin korunmasını talep ediyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesi Yeniceköy Mahallesi'nde yer alan Yenice Göleti, güvenlikten yoksun bir şekilde terk edilmiş durumda. Gölet çevresinde yalnızca Dostum Tesisleri’nde güvenlik bulunurken, özellikle akşam saatlerinde ışıklandırmanın yetersizliği vatandaşların tedirgin olmasına yol açıyor. Ziyaretçilerin, gruplar halinde dolaşan gençlerin rahatsız edici davranışlarından şikayet etmeleri, ailelerin Yenice Göleti’ni tercih etmemesine neden oluyor. Vatandaşlar, İnegöl Hikmet Şahin Kültürparkı’nda olduğu gibi gölet çevresinde de güvenlik görevlilerinin devriye gezmesini talep ediyor.

İnegöl Belediyesi'nin gölete kamera sistemi kurma çalışmalarına başladığı daha önce duyurulmuştu, ancak vatandaşlar bu çalışmaların hızlandırılmasını ve güvenlik önlemlerinin artırılmasını bekliyor. Göletin bakımsızlığı ve güvenlik eksiklikleri, İnegöllülerin bölgeye olan ilgisini azaltırken, bölgenin turizm potansiyelinin de yok olmasına neden oluyor.

Ayrıca, Yenice Göleti’nin bilinçsiz sulama uygulamaları nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olması da büyük bir endişe kaynağı. Boğazköy ve Babasultan barajlarındaki su seviyelerinin düşmesinden sonra, Yenice Göleti'nin de aynı duruma düşmesi vatandaşları tedirgin ediyor. İnegöllüler, göletin bu sorunlarına karşı daha fazla önlem alınmasını istiyor.