Yangında zarar gören işletmelere yapılacak yardım belli oldu

#İnegöl | Haber Merkezi
11 Ağu 2023 / Cum 17:15

İnegöl tarihinin en büyük yangınında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yangında zarar gören işletmelere , KOSGEB aracılığı ile 1.5 milyon TL’lik faizsiz kredi desteğinde bulunacak.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İnegöl tarihinin en büyük yangını sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptığı açıklama ile yangında hasar gören tesislerin , ihtiyaçlarını karşılayarak faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla KOSGEB aracılığı Acil Destek Paketi'ni devreye almak için çalışmalara başladığını açıklamıştı.

Bakanlık tarafından verilecek faizsiz kredinin bedeli belli oldu. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yaptığı açıklamada 1.5 milyon TL’yi aşmayacak şekilde 3 yıl vadeli faizsiz can suyu kredisi verileceğini açıkladı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Başkan Taban konu ile alakalı yaptığı açıklamada “Burada can kaybı olmaması sevindirici. Sanayi Teknoloji Bakanımız, geçmiş dönem bakanımız, bölge milletvekilimiz Ayhan Salman, Alinur Aktaş başkanımız tüm kurum ve kuruluşlar oradaydı. Yaraların sarılması noktasında ciddi bir mücadele devam ediyor. Özellikle en önemli problem oradaki sanayicimizin hızlıca bir yere geçerek üretime geçmeleri. Bu süreç bir miktar zaman alacak. Yer üretilmesi lazım. Oradaki sanayicilerimizi, sanayi bakanlığımızın da el atması ile birlikte, OSB bölgesinde onlara pozitif ayrımcılık yapılabilir mi diye bir çalışma yürütüyoruz. Çalışanların işletmelerinden ayrılmadan belirli haklardan yararlanabilir mi bu konuda çalışmalar devam ediyor. Bunun ile alakalı yangın raporlarının hızlıca hazırlanması gerekiyor. Bu raporlar son aşamada. Vatandaşlarımızın da beyanları bekleniyor. Beyan vermeyen birkaç işletme vardı en son.”

ERTELEME ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
“Burada devletimiz bütün zararı ziyanı karşılama durumu söz konusu değil. Burada kıymetli olan üretimlerin biran önce hayata alınması gerekiyor. Vatandaşlarımızın bir takım çekleri ile ilgili kredi borçları ile ilgili yine aynı şekilde işçilerimizin sigortaları ile ilgili bir erteleme kolaylık sağlanabilir mi diye çalışma sürüyor.”

1.5 MİLYON TL’LİK FAİZSİZ KREDİ
“Sanayi ve Teknoloji Bakanımız telefon ile aradığında hemen can suyu olarak maksimum 1.5 milyonu aşmayacak şekilde 3 yıl vadeli faizsiz can suyu vereceklerini söyledi. İlk etapta ellerini kısmen rahatlatacak bir imkân olabilir.  “