Türkiye'de ilk, İnegöl'de eğitime başladı

#İnegöl | İHA
19 Eki 2024 / Cmt 10:14

Millî Eğitim Bakanlığınca mesleki ve teknik Anadolu liseleri bünyesinde Türkiye’nin ilk 'mesleki ortaokulları'ndan biri Bursa’nın İnegöl ilçesinde eğitim öğretime başladı. Bu sürece katkı sağlamak amacıyla Türkiye’de ilk defa ortaokulda öğrenim gören öğrencilerin kabul edileceği mesleki ve teknik Anadolu liseleri bünyesindeki mesleki ortaokullar Bursa, Sivas, Konya ve Burdur’da açıldı.

İNEGÖL’DE MESLEKİ ORTAOKULU EĞİTİME BAŞLADI
Bursa’nın İnegöl ilçesi, Türkiye'nin dört mesleki ortaokulundan biri olan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Ortaokulu ile yeni bir eğitim dönemine adım attı. 64 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan okul, mesleki eğitim konusunda İnegöl’ün sanayi altyapısını güçlendirecek.

KAYMAKAM EREN ARSLAN’DAN MESLEKİ EĞİTİME DESTEK
İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, beraberinde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin ile birlikte Hacı Sevim Yıldız Mesleki Ortaokulu’nu ziyaret etti. Kaymakam Arslan, "Türkiye’de ilk olan mesleki ortaokulu uygulaması ilçemizde de başlamış durumda. sanayi altyapısının güçlü olması bu okulun açılmasında önemli bir etken oldu" dedi.

MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİ VURGULANDI
Kaymakam Eren Arslan, mesleki eğitimin önemini vurgulayarak, "Bu okulların bakanlığımız tarafından açılması bizce de önemli. Çocuklarımızın yeteneklerini erken keşfederek eğitimlerini verip doğru yönlendirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

HALİL İBRAHİM ZENGİN'DEN AÇIKLAMALAR
İnegöl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, mesleki eğitimin ilçedeki önemini anlattı: "2006 yılında temelleri atılan İnegöl mesleki eğitim Külliyesi, 302 bin metrekarelik alanda eğitim vermeye devam ediyor. Külliyemiz, mesleki ve teknik liseleri bünyesinde barındırıyor ve 2023 yılında hizmet vermeye başlayan Sektöriyel Mükemmeliyet Merkezi ile fark yaratıyor."

MESLEKİ ORTAOKULU GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR
Bu yıl açılan mesleki ortaokulun, özellikle çocukların küçük yaşlarda mesleki eğilimlerini keşfetmesi açısından büyük bir adım olduğuna dikkat çekildi. Zengin, bu okulların çocukların gelecekteki eğitim tercihlerini doğru yönlendireceğini belirtti.