TIR Yasakları, İnegöl Mobilyasının Kalitesini Tehdit Edecek

#İnegöl | Haber Merkezi
24 Ağu 2024 / Cmt 16:54

İMOS yönetim kurulu üyesi Muhammet Çelik, İnegöl’de nakliyecilerin şehir merkezi dışına çıkartılıp mobilyaların küçük araçlarla nakliyeciler sitesine taşınıp daha sonra tırlara yüklenmesi sırasında yaşanacak sıkıntılara dikkat çekti.

İnegöl Belediyesi, şehir trafiğini rahatlatmak için önemli bir adım attı. Yeni nakliyeciler sitesiyle birlikte TIR'lar mobilya sanayisi ve şehir merkezine giremeyecek.

Başkan Taban'ın yaptığı açıklamada, mobilya sanayisi içine TIR girişleri yasaklanacak. Mobilya ürünlerinin küçük araçlarla işyerlerinden alınarak sitede TIR'lara yüklenmesi sağlanacak. Bu sayede şehir içindeki büyük araç trafiği tamamen ortadan kalkacak.

Alınan bu karar sonrası mobilyacılar ürünlerin zarar göreceğine dikkat çekti.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği(İMOS) Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Çelik yaptığı açıklamada yükleme sırasında mobilyaların zarar göreceğini belirterek

“Düşünce İnegöl için çok doğru bir karar ama ürünlerin küçük araçlarla alınıp tırlara yüklenmesi doğru bir karar değil. Çünkü mobilya indir bindir yaptıkça kırılma, zarar görme ihtimali yükselen bir ürün grubudur. Konteynerlerin girmesi engellenemediğine göre tırların içinde farklı çözüm bulunmalı. Mesela sanayi trafiğinin azaldığı akşam saatlerinden itibaren giriş izni verilebilir. Mutlaka gözden geçirilmesi gereken bir konudur. Zarar gören ürün maliyetlerinin altından kalkamayız ve kalite sorunumuz çok ciddi şekilde artar. Müşteriler ile de ciddi anlamda kötü olur sorun yaşarız” dedi.

Muhabir: Adem Demir