Takımı olmayan kulübe saha tahsis edildi

#İnegöl | Haber Merkezi
03 Oca 2024 / Çar 16:25

Ocak ayı İnegöl Belediye meclisinde Çevreyolu üzerinde bulunan spor sahası, liglerde a takımı olmayan Turgutalpspor’a tahsis edildi.

İnegöl Belediyesi Ocak ayı meclisinin 4.gündem maddesinde Çevre yolu üzerinde bulunan spor sahasının tahsisi Ortak Hizmet Projesi kapsamında İnegöl Turgutalp Gençlik Spor kulübüne verildi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Öte yandan meclise gelen karara MHP itiraz ederken, MHP grup sözcüsü Ahmet Genç, sahanın bir takıma değil belediyenin kontrolünde olması gerekliğini, idman planlamasını belediyenin yapması gerektiğini bu şekilde sahanın dava verimli kullanılabileceğini söyledi. Yapılan oylamada MHP grubu red oyu verirken, AK Parti, İYİ Parti ve CHP Sahanın Turgutalpspor’a kullanım hakkının verilmesi lehine kabul oyu verdi.

4 TAKIM İDMAN YAPMA HAKKINA SAHİPTİ
Daha önceden Osmaniyespor’a tahsis edilen saha, kullanım hakkı olarak Karadeniz Güvenspor, İnegölspor alt yapısı, Gençlergücü spor kulüpleri idman yapma hakkına sahipti.

TAKIMI YOK SAHASI VAR
Öte yandan dikkat çeken bir başka konu ise, saha kullanım hakkı verilen Turgutalpspor’un liglerde mücadele eden bir takımının olmaması.  

2 TAKIMIN BAŞKANLARI AYNI
Daha önceden kullanım hakkı olan Osmaniyespor’un başkanı ile yeni kullanım hakkı verilen Turgutalpspor’un başkanları aynı isim.
Süper Amatör A grubunda lider durumunda olan saha kullanım hakkına sahip olan Karadeniz Güvenspor, kullanım hakkına rağmen sahada idman yapamıyor, idmanlarını Bursa’da yapmak zorunda kalıyordu.