Sosyal mesaj vermek istemişti! Yanlış anlaşıldı, Türkiye’nin gündemine düştü

#İnegöl | Haber Merkezi
24 Haz 2024 / Pzt 15:21

Türkiye’nin gündemine düşen araç sürücüsü ile motosiklet sürücüsünün tartışması sonucu silah çekildiği ortaya çıkan videonun kurgu olduğu ortaya çıkarken, videoyu çeken Mustafa Söylemez yaşanan süreci anlattı.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İnegöl’de bir sosyal medya fenomeni trafikte yaşanan tartışmalara dikkat çekmek için sosyal içerikli bir video çekmek istemişti.

Çektiği kurgu videoda motosiklet sürücüsü ile araç sürücüsü tartışıyor, daha sonra araç sürücüsü motosiklet sürücüsünü takip ederek durdurup silah çekiyor. Kurgudan ibaret olan Türkiye’nin gündemine düşen video, videonun sahibi Mustafa Söylemez’in başına iş açtı.

Birçok sosyal medya kullanıcı videonun gerçek olduğunu sanarak tepkilerini dile getirirken, emniyet ekipleri Mustafa Söylemez’in ifadesine başvurdu.

Söylemez ifadesinde videonun kurgu olduğunu belirtirken, silahında oyuncak silah olduğunu belirtti.

İnegöl Online mikrofonlarına konuşan videonun sahibi Mustafa Söylemez “Ben sosyal medya hesabımda içerik üreten biriyim. Sosyal mesaj vermek istemiştik bu tarz yerlere taşınacağını düşünemedim.” Dedi.

TRAFİKTEKİ TARTIŞMALARA DİKKAT ÇEKMEK İSTEMİŞTİK

Motosiklet sürücüleri ile araç sürücüleri arasında trafikte yaşanan tartışmalara dikkat çekmek istediğini belirten Söylemez “Motosiklet sürücülerinin trafikte yaşadığı sıkıntıları dile getirmek istemiştik.  Bu tarz davranışların çok kötü sonuçlar verebileceğine dikkat çekmek istemiştik. Bu videonun devam serisinde videonun kurgu olduğunu açıklayacaktık. Bu hareketlerin ölüme kadar gidebileceğini açıklayacaktık. İnsanlar benim zannımca bir sosyal mesaj almış olacaktı. Yanlış mecralarda yanlış şekilde yayıldığı için iş kontrolden çıktı. Herkesten özür diliyorum yanlış bir algı oluşturulmasından.”

VİDEO KURGUDAN İBARET

Videonun kurgudan ibaret olduğunu ifade eden Mustafa Söylemez “Video gündem oldu, sosyal medya hesapların paylaşıldı. Olay yargıya taşındı. Ben olayın kurgu silahın sahte olduğunu belirttim. Polis memurları ve savcımız çok yardımcı oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” Dedi.