Secret In The Prusa’nın Fragman Galası Yapıldı

#İnegöl |
 :

Yönetmen Hasan Kandemir, İnegöl’de çekimlerini yaptığı ’Secret In The Prusa’ adlı filminin oyuncu kadrosuyla birlikte tayyare kültür merkezinde fragman galası düzenledi.

Hollywood yıldızı Silvio Simac’ın yurt dışında olduğundan dolayı katılamadığı galaya filmde oynayan tüm oyuncular katıldı.

Filmin fragmanının gösteriminden sonra açıklamalarda bulunan Yönetmen Hasan Kandemir ”fragman aşağı yukarı 7-8 aylık çalışmanın ürünü hafta sonları iznimizle normal işlerimizin dışında yapılan faaliyetler. Yani biz gönül arzu ediyordu ki büyük prodüksiyonlarla çalışalım öncelikle kitlemizi inandıralım ardından büyük prodüksiyonlarla çok ciddi çalışma ortaya çıkartalım. Takdir ederseniz ki böyle bir çalışma böyle bir ekiple özverili bir şekilde ortaya çıkıyorsa desteği aldığımız zaman çok ciddi bir fark olabileceğine ben buradan sizlere teminat veriyorum. “ dedi

Projenin bir yıl önce sunumla başladığını belirten Kandemir “Projemizi biz bir yıl önce sunumla başladık. Böyle bir şey gerçekleşir mi ? Diye sosyal medyadan ikna ettiğimiz arkadaşlarla başladık. Görsel  efekler nasıl yapılır işçiliği nasıl olur nasıl ortaya çıkar çok büyük prodüksüyonlarlamı yapılır yada altından özverili çalışmalarla emek verilerek ortaya çıkarmı diye önce bu işe meraklı arkadaşlarımızı inandırmakla başladık. Kayıtlar tutmaya başladık kimler bizi takip edecek kimler bu projenin içinde olacak. İnegöl’ün içinde bu işe başlamak hakikaten ciddi bir zorluk çünkü kültürel anlamda çok uçuk bir projenin içerisindesiniz ve tabanınıza bunu anlatma gibi bir görev hissediyorsunuz. Bursa bu anlamda daha rahat. İnegöl’de önce kendi bölgenizi inandırarak yola çıkıp ardından da projemizi bir Bursa projesi haline getirmeyi arzuladık. Zor bir yolculuk içerisine girdik bu çalışmanın içerisinde uzaktan bizlere katılan zamanla sosyal medyadan bizi takip ederek kısa animasyonlarımızı veya birkaç dakikalık referans çalışmalarımızı sosyal medyadan sunduğumuz arkadaşlarımızın ikna olmasıyla zaman zaman İnegöl dışına Bursa dışındaki arkadaşlarımızı ikna ederek yolumuza devam etmeye başladık. Önce Aziz Cem bey ile tanıştık baş rol oyuncumuz alanında bence uzak doğu sporlarında sow anlamında ciddi bir yetenek. Aziz beyin prodüksiyon bilgisi var sinema içerisinde kendisini ispatlamış hollywood tarzı görsel efektlerle hazırladığı sahnelerle ulusal medyaya kendini göstermiş bir arkadaşımız. Ona Erzincanlı rambo diye tanıtıldı. Burada motivasyon çok önemli siz bu motivasyonu alırsanız ve özveriyi gösterirseniz inanıyorum ki bütün sıkıntıların üstünden geliyorsunuz.” İfadelerini kullandı

BURSAMIZA HOLLYWOOD TARZI FİLM KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Bursa bölgesine Hollywood tarzı bir aksyion filmi kazandırmak istediğini belirten Kandemir “Biz her koşulda bütün engelleri aşarak Bursa’mıza çok konuşulmasını arzu ettiğimiz Hollywood tarzı bir aksiyon filmini kazandırmak istiyoruz. Bunu Hollywood tarzı neden diyoruz çünkü aksiyon tarzı dediğimizde film denildiğinde çok basit filmler ortaya çıkıyor bizim amacımız daha büyük işler yapmak” dedi.

150 BİN TLLİK ARABA PATLATMAK İSTİYORUZ

Kendilerine sponsor olunduğunda bu işin altından rahatlıkla kalkabileceğini ifade eden Kandemir “Bizim vermek istediğimiz mesaj şu bizi destek olunduğunda bize asıl sponsor olması gerekenler bu desteği gösterdiğinde bunu bir kişi ile ortaya çıkarmayacağız hakikaten işin ehilleri kimlerse animasyoncuları kimlerse görüntü yönetmenleri kimlerse gerekli prodüksiyonları kurup işin ehilleri ile çalışmak istiyoruz. Belki de Türkiye’de ilk defa bir sinema filminde en az 150 bin TLlik arabayı  havaya uçurup parçalamayı istiyoruz. Aynen Hollywood tarzı filmlerde olduğu gibi ikinci el lüks arabaları tamamen infilak ettirmeyi çekimleri dört dörtlük yaparak infilak etmeyi planlıyoruz. Anlattığımızda uçuk geliyor ama kesinlikle uçuk diye bir şey yok bunu yapanlar Hollywood’takiler ama onlarda insan sonuçta”

BÖLGEMİZİN TARİHİ DEĞERİNİ KULLANACAĞIZ

Filmin çekimlerinin Bursa, Eskişehir ve Bilecik bölgelerindeki tarihi yerlerinde kullanılacağını ifade eden Kandemir Projemizin hedeflediğimiz süreci 2015 Mart ayının ilk haftasında inşallah çekimlere başlamak. Haziran, Temmuz gibide vizyona sunmak için gerekli hazırlıkları yapmak haziran ayı içerisinde bu izlediğiniz 6 dakikalık referanslık fragmanının orijinal film fragmanını izlemek. Umut ediyoruz ki Bursa firmalarımıza, Bursa kurumlarımıza, İnegöl firmalarımıza, İnegöl kurumlarımıza, Kültür bakanlığımıza, BEBKA, BEBKA deyince hemen konuyu da oraya getireyim filmimizin bir farklı tarafı da şu, kesinlikle aksiyon filminin arka planında bu Bölgenin Bursa, Eskişehir ve Bilecik’in tarihi mekânlarını fon alacağız. Bölgemizi tanıtmayı amaçladık bu filmimizde. Biz kültür hizmetini vermiş oluruz diye de düşünüyoruz. Dediğimiz gibi bu kurumlarımızın desteğini alarak gidebilirsek bütçemizde 2,5 trilyon civarında olacak. Hesapladığımız bütçede bu buraya varmak için referansımızı youtube yükleyerek paylaşıma açıyoruz inşallah bütün Türkiye’nin takdirini alacağız basın kurumlarının bizi bu anlamda sponsor desteği almamızda desteklemesini bekliyoruz.

KAAN MURAT ARKIN OLUMLU BAKTI

Hollywood yıldızı Silvio Simac aracılığyla bir çok oyuncunun ekiplerinin arasında katılmak istediklerini belirten Kandemir “Silvio Simac aracılığıyla bize İtalya’dan teklifler var. Silvio’nun arkadaşlarından bize katılmak isteyenler var.  Hatta gariptir ki Arap Tarkan’ı diye tanınan Tomy Omran adında bir sanatçı var. Türkiye’de bir çok kanalda çıkıyor, Arap kanallarında da çıkıyor menajeri benimle irtibata geçti Hasan bey projenizde Tomy’yi de oynatırsanız, Dubai’de çok çok izleniyor Arap kanallarında çok izleniyor  Tomy, dolayısıyla Arap kanlarlında projeniz güçlenir.” Dedi

Kandemir ;“Bu arada Cüneyt Arkın’ın oğlu Kaan Murat Arkın ile bir yarım satlik bir görüşme yaptık. Kesinlikle projemizin olgunlaşmasından sonra bütçeyi çıkartarak gittiğimizde oturup konuşabileceğimizi projede yer alacağını söyledi. Teklifler hakikaten çok güzel noktada sadece altına odun atılması gerekiyor dedi. “ dedi.

Kandemir sözlerine son olarak bugüne kadar kendilerinden desteklerini esirgemeyen sponsorlara teşekkür etti.