Oylat Mağarası Sayesinde 50 Bin TL Kazandı!

#İnegöl | Haber Merkezi
16 Eki 2024 / Çar 10:20

ATV’de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster programında İnegöl’ün turizm bölgesi Oylat Mağarası gündeme geldi. Yarışmacı Bülent Korkmaz, 50 bin TL’lik soruyu doğru cevaplayarak ödül kazandı.

OYLAT MAĞARASI KİM MİLYONER OLMAK İSTER’DE GÜNDEMDE
ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında, sunuculuğunu Oktay Kaynarca'nın yaptığı programda İnegöl’ün önemli turizm noktalarından biri olan Oylat Mağarası sorularda yer aldı. Yarışmada "Hangisi Antalya’da değildir?" sorusu soruldu. Seçenekler arasında Damlataş Mağarası, Karain Mağarası, Dim Mağarası ve Oylat Mağarası vardı.

YARIŞMACI 50 BİN TL KAZANDI
Yarışmacı Bülent Korkmaz, 50 bin TL’lik baraj sorusunda doğru cevabı bulmak için telefon joker hakkını kullanmak istedi. Hüseyin Tiken isimli arkadaşına bağlanan Korkmaz, arkadaşının Damlataş Mağarası cevabına güvenmedi ve yarı yarıya joker hakkını kullanarak iki yanlış seçeneği eledi.

DOĞRU CEVAP: OYLAT MAĞARASI
Kalan seçenekler arasında Dim Mağarası ve Oylat Mağarası bulunuyordu. Yarışmacı, Oylat Mağarası cevabını vererek soruyu doğru bildi ve 50 bin TL para ödülü kazandı.

SONRAKİ SORUDA YANILDI
Ancak, Bülent Korkmaz 200 bin TL’lik 9. soruya yanlış cevap vererek 50 bin TL ile yarışmadan ayrıldı.

OYLAT MAĞARASI

İnegöl turizminin diğer önemli bir parçası da Oylat Mağarası’dır. Mağara, İnegöl’ün 20 km. güneydoğusunda bulunan Hilmiye köyü ile Oylat Kaplıcalarının arasında ve Oylat kanyonunun sona erdiği noktada yer almaktadır. Birbirine bağlı iki kattan oluşan Oylat Mağarası’nın toplam uzunluğu 750 metredir. Bu uzunluğu ile Türkiye’nin sayılı büyük mağaralarındandır. Mağarada bol miktarda sarkıt, dikit, sütun, duvar, perde damlataşları ve damlataş havuzları bulunmaktadır.