O limitin üzerindeki ödemelere banka zorunluluğu geldi!

#İnegöl | Haber Merkezi
18 Eki 2024 / Cum 10:40

​Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 bin liranın üzerindeki tahsilat ve ödeme işlemlerinin banka veya aracı finansal kurumlar aracılığıyla yapılmasını zorunlu hale getiren yeni düzenlemeyi Resmi Gazete’de yayımladı.

**Resmi Gazete’de Yayımlandı**

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında, artık 7 bin lirayı aşan her türlü tahsilat ve ödeme işlemi, banka veya finansal kurumlar üzerinden yapılacak. Bu düzenleme, mükellef olmayanların da 7 bin liranın üzerindeki ödemelerini aracı kurumlar aracılığıyla yapmasını zorunlu kılıyor.

**banka Şubelerinden Ödeme İmkanı**
7 bin lirayı aşan ödemeler, tahsilat yapan kişinin banka hesabına, doğrudan banka şubelerinden yapılan açıklamalı işlemlerle gerçekleştirildiğinde tevsik zorunluluğuna uyulmuş sayılacak. Banka hesabı olmayan kişiler, ödeme yapacakları kişinin hesabının bulunduğu bankanın şubesine giderek işlem gerçekleştirebilecek ve bu işlemlerden sonra ceza uygulanmayacak.

**tevsik zorunluluğuna Uymayanlara ceza**
Yeni düzenlemeye göre, banka ve finansal kurumlar aracılığıyla yapılmayan 7 bin liranın üzerindeki işlemler için hem alıcı hem de satıcıya ayrı ayrı cezalar uygulanacak. Örneğin, satıcı elden aldığı ödemeyi sonradan banka hesabına yatırsa bile tevsik zorunluluğu yerine getirilmemiş olacak ve cezai işlem uygulanacak.