Maça siyah forma ile çıkacaklar

#İnegöl | Haber Merkezi
09 Eki 2024 / Çar 18:59

Mehmet Ege İnşaat Orhaniyespor yöneticisi Alican Ortakçı, MG Spor maçı için tüm İnegöl halkını siyah giyinmeye davet etti. Kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla yapılan bu çağrı, sosyal medyada da yankı buldu.

Mehmet Ege İnşaat Orhaniyespor Voleybol Takımı Yöneticisi Alican Ortakçı yaptığı açıklamada, tüm İnegöl'ü pazar günkü MG Spor maçında siyah giyinmeye davet etti.

KADINA VE ÇOCUĞA YÖNELİK ŞİDDETE DİKKAT ÇEKİYORUZ
Mehmet Ege İnşaat Orhaniyespor olarak, toplumumuzda artan kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı bir duruş sergilemek için farkındalık yaratmak adına, MG Spor ile oynayacağımız maça tüm seyircilerimizi siyah giyinmeye davet ediyoruz. Bu karanlık tabloya dikkat çekmek ve sesimizi duyurmak için ‘#kadınaveçocugadokunma’ diyoruz.

BİR KÜLTÜR OLUŞTURMALIYIZ
Bu hareketimiz, sadece bir sembolden ibaret değil; aynı zamanda toplum olarak birlik olup bu sorunların üstesinden gelmemiz gerektiğini vurgulamak için attığımız bir adım. Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, sahada ve saha dışında tüm kalbimizle ifade etmek istiyoruz. Toplumumuzun her bireyini bu acıya karşı duyarlı olmaya, bu mücadelede yanımızda olmaya ve salonda yerlerini siyah giyinerek almaya davet ediyoruz.

BİRLİKTE DUR DİYELİM
Birlikte dur diyelim; güçlü kadınlar, mutlu çocuklar ve aydınlık yarınlar için farkında olun, ses verin.”