Kültür Park'ta Mangal Yakılmasına İzin Verilecek mi?

#İnegöl | Haber Merkezi
03 Tem, 2024 / Çar 16:43

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında, Kültür Park'ta mangal yasağının kaldırılması konusu ele alındı. AK Partili Meclis Üyesi Necmettin Çamlıdere İnegöl’de mangal kültürü olduğunu Kültür Parkta mangal yakılmasına izin verilmesi gerektiğini söyledi.

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında, Kültür Park'ta mangal yakma konusu gündeme geldi. AK Partili Meclis Üyesi Necmettin Çamlıdere, İnegöl'deki vatandaşların mangal alışkanlığına dikkat çekerek, belirli alanlarda mangal yakılmasına izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

KÜLTÜR PARKTA MANGALA İZİN VERİLMESİNİ İSTEDİ

Necmettin Çamlıdere, İnegöl'de ormanların kontrol altında olduğu bazı bölgelerde piknik için açılan alanlarda mangal yapmanın serbest olduğunu hatırlatarak, Kültür Park'ta mangal yasağının vatandaşlardan tepki aldığını belirtti. Çamlıdere, kontrol altında bulunan alanlarda mangal yakılmasına izin verilmesinin fayda sağlayacağını ifade etti.

ÇEVREDEKİ VATANDAŞLAR RAHATSIZ

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kültür Park'taki mangal yasağının Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kontrolünde olduğunu ve çevredeki konut alanlarında yaşayan vatandaşların şikayetleri nedeniyle bu yasağın uygulandığını söyledi. Taban, park içinde gelişi güzel mangal yakılmasının çevrede yaşayanların kapı ve pencerelerini açamamalarına neden olduğunu belirtti.

ŞAHİN TEPESİ'NDE YENİ DÜZENLEMELER YAPILMASI TALEP EDİLDİ

Alper Taban, Kültür Park'ta "Şahin Tepesi" olarak bilinen alanda barbekü noktaları yapıldığını ve bu alanların genişletilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. İnsanların bu belirlenmiş alanlarda mangal yapabileceklerini ve yiyeceklerini daha sonra başka alanlarda tüketebileceklerini belirtti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün bu konuda çalışmalar yürüttüğünü ve yaya yolları, araç yolları, otopark alanları ve piknik alanlarıyla ilgili düzenlemelerin gözden geçirildiğini ekledi. Büyükşehir Belediyesi'ne iletilen taleplerin kabul edilmesi durumunda, bu düzenlemelerin tamamlanmasının ardından belirlenen alanlarda mangal yakılabileceği belirtti.

2022 YILINDA YASAK KARARI ALINMIŞTI

Öte yandan 2022 yılının Haziran ayında Büyükşehir Belediyesi himayesi altında olan Hikmet Şahin Kültür Park’ta çevrede oturan vatandaşların talepleri doğrultusunda, mangal yakılmasını yasaklamıştı.