Köfteci Yusuf'da boykota katıldı Coca Cola ile olan anlaşmasını sonlandırdı

#İnegöl | Haber Merkezi
09 Kas 2023 / Per 10:33

İsrail ürünü Coca-Cola satışına devam ettiği için sosyal medyada yoğun tepki çeken Köfteci Yusuf'un Uludağ Gazoz ile anlaştığı Coca Cola ile olan anlaşmayı ise sonlandırdığı öğrenildi.

Köfteci Yusuf'a başta sosyal medya olmak üzere birçok kesimden Coca Cola ürünleri sattığı için tepkiler geliyordu. Edinilen bilgiye göre; Köfteci Yusuf bir süre önce Uludağ Gazoz ile anlaşmış ancak ürün yetersizliği nedeniyle şimdiye kadar çalışma başlatılmamıştı. Uludağ Gazoz ürün stokunu tamamlayınca anlaşma devreye girdi. ve ürün teslimleri başladı. Diğer yandan, Coca Cola ile anlaşmasını bitiren Köfteci Yusuf'un elindeki ürünleri kaldırmayacağı, stokları tükenene kadar satışını sürdüreceği öğrenildi.

Olayın geçmişi

İsrail'in  Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürerken Türkiye'den İsrail'e tepkiler de artıyor. İsrail markalarına  boykot çağrısına pek çok belediye ve kurum katılırken Bursalı zincir restoran 'Köfteci Yusuf' için de sosyal medyada boykota katılım çağrısı yapıldı.

Ünlü şair Dursun Ali Erzincanlı, sosyal medya platformu X üzerinden Köfteci Yusuf'a boykot çağrısı yaptı. Erzincanlı, "Kimsenin ticaretine karışmam. Ama Kütahya çıkışı Shell yanındaki Köfteci Yusuf’ta köfte yiyelim dedik. Dolabındaki içecek fikrimizi değiştirdi." ifadelerini kullandı.

Köfteci Yusuf'un Coca Cola ürünlerini satması, Erzincanlı'nın paylaşımı sonrası sosyal medyada geniş yankı buldu. X kullanıcıları da ünlü restorana tepkilerini göstererek, İsrail destekçisi şirketlere karşı boykot hareketine destek çağrısında bulundular.