Kiracılar ve mülk sahipleri dikkat! Tek tek ziyaret edip vergi dairesine çağırıyorlar

#İnegöl | Haber Merkezi
06 Şub 2024 / Sal 17:27

Mülk sahiplerinin kiraya verdikleri ev ve iş yerlerinin kiradan kaynaklı elde ettikleri gelirlerin vergisini ödemeyenler için çalışmalar başlatıldı. Vergi müfettişleri tek tek ev ve iş yerlerini gezmeye başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kayıt dışı ile mücadele edeceğiz, kayıt dışı olanları vergi sisteminin içine alacağız açıklamasının ardından adımlar atılmaya başlandı.

İnegöl’de ev ve iş yeri sahiplerinin düşük bedel yada sözleşme yapmadan kira geliri elde edenlerin tespiti için çalışma başlatıldı.
Bu çalışma kapsamında, bir yandan banka hesaplarının takip edildiği öne sürülürken diğer yandan da vergi müfettişleri tek tek kiracıları gezerek kira sözleşmeleri ve kira bedelleri hakkında çalışmalar başlatıldı.

VERGİ ÖDEMEYEN EV VE İŞ YERİ SAHİPLERİNDEN VERGİ ALINACAK
Yapılan bu denetimler ile ev ve iş yerlerini kiraya verip vergi kaçıran mülk sahipleri tespit edilecek ve vergi sistemine dahil edilecek.

KİRACILAR İLE GÖRÜŞÜLÜYOR
Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Koordinasyon Müdürlüğü tarafından İnegöl’de bulunan kiracılara ziyaretler başlatıldı.

ÖDENEN KİRA BEDELİ SORULUYOR
Yapılan ziyaretlerde, kiracılara ne kadar kira ödendiği, kira sözleşmelerin olup olmadığı ve kiranın ödeme şekli ve kiranın ödendiği banka hesabı yada İBAN numarası sorgulanıyor.

TEBLİGAT BIRAKILIYOR
Kiracılara verilen tebligatta ise şu ifadeler yer alıyor;

Sayın kiracı
Hazine ve Maliye Bakanlığımızca kira geliri elde eden kişiler nezdinde denetim çalışması kapsamında denetim için ikamet ettiğiniz konuta gelmiş bulunmaktayız. Evde bulunmadığınız veya müsait olmadığını için ../…/2024 tarihinde mesai saatleri içerisinde İnegöl Vergi Dairesi Müdürlüğü, yoklama servisinde bulunmanızı önemle rica ederiz.