Kastamonu Entegre'de 100 milyon TL'lik vurgun

#İnegöl | Haber Merkezi
05 Eki 2024 / Cmt 12:31

Kastamonu Entegre firmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 9 kişi gözaltına alındı. Eski fabrika direktörü E.K. ve iki kişi tutuklandı. Soruşturma detayları ve gelişmeler için haberimizi okuyun.

Hayat Holding bünyesinde orman ve ağaç ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Kastamonu Entegre firmasına yönelik önemli bir soruşturma başlatıldı. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde “suç işleme amacıyla örgüt kurma”, “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma”, “belgede sahtecilik” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlamalarıyla 9 kişi hakkında işlem yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında Kastamonu Entegre'nin eski fabrika direktörü E.K. ve görevden uzaklaştırılan bazı birim müdürleri ve mühendisler yer aldı.

Kastamonu merkezli İstanbul, Antalya, Afyonkarahisar ve Kocaeli'de gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 9 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda uyuşturucu madde, ruhsatsız silah ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. İlk tespitlere göre, şahısların Kastamonu Entegre firmasını 100 milyon liradan fazla zarara uğrattığı belirtiliyor. Zararın tam olarak tespit edilmesi için çalışmalar sürüyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Kastamonu Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden eski fabrika direktörü E.K., M.U. ve İ.Ö. tutuklanırken, diğer kişilerden 2’si savcılık soruşturmasının ardından, 4’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.